ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/04/2017 13:59 EEST | Updated 20/04/2017 18:03 EEST

Ξαναχτύπησε η ίδια συμμορία: Κράτησαν ομήρους στην Πειραιώς για τρεις ώρες, άνοιξαν θυρίδες

Eurokinissi

Κινηματογραφική ληστεία με ομηρία, όμοια με αυτή που είχε στις 9 Αυγούστου 2016 σε υποκατάστημα της Πειραιώς στους Αμπελόκηπους, σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην οδό Χατζηκυριάκου 27-31 στην Καλλίπολη Πειραιά.

Τέσσερις ληστές εισέβαλαν στις 14.00 στο κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς (λίγο πριν κλείσει), κράτησαν ομήρους πέντε υπαλλήλους και τρεις πελάτες για περίπου τρεις ώρες. Οι δράστες φορούσαν μάσκες σιλικόνης στο πρόσωπο και μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται είτε για άνδρες αλβανικής καταγωγής είτε για ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Σημειώνεται ότι οι δύο από τους ληστές κατέβηκαν στο ημιυπόγειο της τράπεζας και άνοιξαν με συσκευές οξυγονοκόλλησης περίπου 50 θυρίδες. Στη συνέχεια, έβαλαν τα αντικείμενα σε τσάντες και τράπηκαν σε φυγή στις 16.30. Τότε οι υπάλληλοι πάτησαν το κουμπί πανικού της τράπεζας και έφτασε στο σημείο η Αστυνομία. Οι δράστες, ωστόσο, είχαν προλάβει να εξαφανιστούν.

Οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος τους έχουν καταγράψει αλλά τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους ήταν αλλοιωμένα.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς το ίδιο είχε γίνει στις 9 Αυγούστου σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στους Αμπελόκηπους. Τότε είχαν αφαιρέσει 60.000 ευρώ και αντικείμενα από θυρίδες πελατών.

Είχαν κρατήσει ομήρους οχτώ υπαλλήλους και πέντε πελάτες για περίπου τρεις ώρες, ενώ οι ληστές ήταν και σε εκείνη την περίπτωση τέσσερις

.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες και στις δύο περιπτώσεις.

Η Τράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωσή της ενημερώνει το κοινό πως λόγω ληστείας και υλικών ζημιών δεν θα λειτουργήσει αύριο Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, το κατάστημα και το ΑΤΜ της Τράπεζας επί της οδού Χατζηκυριάκου 27-31 στον Πειραιά.

Η Τράπεζα θα επικοινωνήσει προσωπικά και άμεσα με τους πελάτες που διατηρούν θυρίδες στο συγκεκριμένο κατάστημα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα των αστυνομικών αρχών.

Το κατάστημα θα εξυπηρετεί και πάλι κανονικά το κοινό από τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017.

Οι πελάτες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μπορούν αύριο να εξυπηρετούνται από τα γειτονικά καταστήματα της Τράπεζας.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post