ΔΙΕΘΝΕΣ
21/04/2017 11:55 EEST | Updated 21/04/2017 12:00 EEST

Η γυναίκα-σύμβολο που στάθηκε ακίνητη μπροστά από το τεθωρακισμενο στη Βενεζουέλα

NurPhoto via Getty Images
A woman block the police during a march against Venezuelan President Nicolas Maduro, in Caracas on April 19, 2017. Venezuelans took to the streets Wednesday for massive demonstrations for and against President Nicolas Maduro, whose push to tighten his grip on power has triggered deadly unrest that has escalated the country's political and economic crisis. (Photo by Manaure Quintero/NurPhoto via Getty Images)

Η Πέμπτη, ήταν άλλη μία ημέρα βίαιων διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας. Χιλιάδες διαδηλωτές και τεθωρακισμένα οχήματα κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης είχαν προγραμματίσει «τη μητέρα όλων των διαδηλώσεων» για να σηματοδοτήσουν τις εορταστικές εορτές για την ανεξαρτησία της χώρας από την Ισπανία. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν και οι δρόμοι γέμισαν με συντρίμμια και αίμα, σύμφωνα με το CNN.

Τότε μία γυναίκα «βγήκε» μέσα από τον καπνό και στάθηκε μπροστά σε ένα από τα ογκώδη φορτηγά της εθνικής φρουράς, σταματώντας την κυκλοφορία του.

Και μέσα στο χάος ήρθε μια δυνατή στιγμή.

Η άγνωστη γυναίκα, γνωστή στην τοπική κοινωνία με το όνομα «La Dama», φορά ένα καπέλο με τα εθνικά χρώματα της Βενεζουέλας και έχει τυλιγμένη στο λαιμό της τη σημαία της χώρας της.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, η γυναίκα φαίνεται να κατευθύνεται τρέχοντας προς το τεθωρακισμένο, να στέκεται μπροστά του και να το σταματά.

Απτόητη από την έκρηξη που σημειώνεται σε κοντινή από εκείνη απόσταση, βάζει τα χέρια της στο μπροστινό φτερό οχήματος.

Σε ένα άλλο βίντεο, κάποιος φαίνεται να ξεπροβάλει από το εσωτερικό του τεθωρακισμένου και να ρίχνει ένα αντικείμενο προς το μέρος της. Εκείνη όμως συνεχίζει να ακολουθεί το επιβλητικό όχημα και να στέκεται με θάρρος μπροστά του.