ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/04/2017 13:45 EEST | Updated 21/04/2017 19:09 EEST

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Λαγκάρντ - Τσακαλώτου: Εποικοδομητικές οι συζήτησεις, για την επικεφαλής του Ταμείου

Chip Somodevilla via Getty Images
WASHINGTON, DC - APRIL 20: International Monetary Fund Managing Director Christine Lagarde appears on a video wall during a news conference at the World Bank and IMF Spring Meetings April 20, 2017 in Washington, DC. According to the IMF's World Economic Outlook, the global economy is projected to grow 3.5-percent in 2017, up from its previous forecast of 3.4-percent in January. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

(Upd) - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο των εργασιών της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου.

Η κ. Λαγκάρντ σε γραπτή της δήλωση χαρακτήρισε τις συνομιλίες εποικοδομητικές επισημαίνοντας ότι αφορούσε στην προετοιμασία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα όπου και θα συζητηθεί το ελληνικό πρόγραμμα και ειδικότερα το ελληνικό χρέος και οι μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμοσθούν.

Ειδικότερα αναφέρει: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό και την ελληνική αποστολή. Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επιστροφής των θεσμών, στα δυο σκέλη του ελληνικού προγράμματος, μεταρρυθμίσεις και απομείωση του χρέους».

Στη συνάντηση εξετάστηκαν η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα, το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ (MEFP), το staff level agreement και το ζήτημα του χρέους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος της συνάντησης.

Ειδικότερα, δήλωσε πως η συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ πήγε πολύ καλά. «Συζητήσαμε πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί, νομίζω Τρίτη με Τετάρτη» ανέφερε ο κ.Τσακαλώτος. «Συζητήσαμε και για το χρέος, για το MEFP (Memorandum of Economic and Financial Policies) και το πώς θα κλείσει το SLA (staff level agreement).

Για το χρέος, όπως είπε o υπουργός Οικονομικών, χρειάζεται να γίνει μια δουλειά σε τεχνικό επίπεδο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολ Τόμσεν και η υπεύθυνη της Αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου.

Προσερχόμενος στη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ρωτήθηκε για τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ ότι το πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 3,9% του ΑΕΠ πέρυσι ή στα 6,9 δισ. ευρώ. «Ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν καλύτερο. Αλλά ήταν καλύτερο και από αυτό που περιμέναμε», ανέφερε, όπως μεταδίδεται από το mignatiou.com, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ δεν αποδείχθηκαν ρεαλιστικές.

Η συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ πήγε πολύ καλά, δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος μετά τη συνάντηση . «Συζητήσαμε πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί , νομίζω Τρίτη με Τετάρτη» ανέφερε ο κ.Τσακαλώτος. «Συζητήσαμε και για το χρέος, για το MEFP (Memorandum of Economic and Financial Policies) και το πώς θα κλείσει το SLA (staff level agreement).

Για το χρέος, όπως είπε o υπουργός Οικονομικών, χρειάζεται να γίνει μια δουλειά σε τεχνικό επίπεδο.

Sponsored Post