ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/04/2017 19:23 EEST | Updated 21/04/2017 19:35 EEST

Σόιμπλε: Οι θεσμοί δεν επέστρεψαν λόγω των διακοπών του Πάσχα και φταίει η Ελλάδα γι' αυτό

Michael Gottschalk via Getty Images
BERLIN, GERMANY - AUGUST 19: German Finance Minister Wolfgang Schaeuble attends the debate on financial aid for Greece in German Bundestag on August 19, 2015 in Berlin, Germany. (Photo by Michael Gottschalk/Photothek via Getty Images)

«Η ελληνική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για την καθυστέρηση της επιστροφής των δανειστών» δήλωσε ο Β. Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εαρινές Συνόδου του ΔΝΤ.

«Ήταν εφικτό να επιστρέψει η αποστολή στην Αθήνα αμέσως μετά το Eurogroup στη Μάλτα, όμως αυτό δεν επιτεύχθηκε γιατί ήταν οι διακοπές του Πάσχα και εάν κάποιος έχει την ευθύνη αυτή είναι η Ελλάδα» είπε ο Σόιμπλε όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, κ Ευκλείδη Τσακαλώτο το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος). Ο κ. Τσακαλώτος νωρίτερα συνάντηθηκε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ με την ίδια να χαρακτήριζει εποικοδομητικές τις συνομιλίες με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Η συνάντηση με τον Τσακαλώτο

Εν τω μεταξύ πάνω από μισή ώρα, διήρκησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλγφγκανγκ Σόιμπλε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και σ’ αυτήν, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα «mignatiou.com», συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του ελληνικού προγράμματος. 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πριν από τη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε συνέντευξη Τύπου της G20 ρωτήθηκε για το πλεόνασμα και δήλωσε ότι τα ελληνικά νούμερα απoδείχθηκαν πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων του ΔΝΤ και σημείωσε ότι το Eurogroup έχει αποφασίσει πως εάν το 2018 καταδειχθεί πως δεν θα πιαστεί ο στόχος για τα πλεονάσματα των επομένων ετών θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα το 2019 και το 2020.

Sponsored Post