ΔΙΕΘΝΕΣ
24/04/2017 04:26 EEST | Updated 24/04/2017 04:27 EEST

Ενδείξεις ότι η Μαντλίν ΜακΚάν ίσως μεταφέρθηκε στο Μαρόκο

PATRICIA DE MELO MOREIRA via Getty Images
Britons Kate McCann (L) and her husband Gerry McCann (C), parents of missing British girl Madeleine McCann, arrive to the court house in Lisbon on June 16, 2014 for the closing arguments of the McCann couple's libel proceedings against former inspector Goncalo Amaral for a book written about the case of their missing daughter. Kate McCann and her husband Gerry are suing Amaral in a Lisbon court for the book in which he argues Madeleine was killed accidentally and implicates her parents in her al

Στην πιθανότητα η Μαντλίν ΜακΚάν, η μικρή Αγγλίδα που εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 από τουριστικό κατάλυμα σε παραθαλάσσια πόλη της Πορτογαλίας, να βρίσκεται στο Μαρόκο εξετάζει η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα «Daily Mirror».

Επικαλούμενη πρώην ερευνητές της Σκότλαντ Γιαρντ, η εφημερίδα εξηγεί ότι η μεταφορά της μικρής στην Βόρεια Αφρική θα μπορούσε να γίνει μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς. Από εκεί, το παιδί θα μπορούσε να καταλήξει στην Μαυριτανία και στην συνέχεια να μεταφερθεί στα σκλαβοπάζαρα της Μέσης Ανατολής ή ίσως να υιοθετήθηκε από κάποια πλούσια οικογένεια επίσης από την ίδια περιοχή.

«Συμμορίες που δρουν στην άνομη Μαυριτανία, στην Δυτική Αφρική, συχνά πωλούν μικρά παιδιά σε πλούσιες οικογένειες της Μέσης Ανατολής», αναφέρει το δημοσίευμα.

Εάν η μικρή Μαντλίν έχει πράγματι απαχθεί από κάποιο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων, τότε η μεταφορά της στην Βόρεια Αφρική είναι «προφανής», σύμφωνα με τους ερευνητές. Σε λιγότερες από τέσσερις ώρες το παιδί θα μπορούσε να μετακινηθεί οδικώς μέχρι το ισπανικό λιμάνι της Ταρίφα και από εκεί να επιβιβαστεί σε κάποιο φέρι με προορισμό το Μαρόκο. Εξάλλου οι έλεγχοι στα αυτοκίνητα που επιβιβάζονται στα πλοία είναι ελάχιστοι, τονίζει η εφημερίδα. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι αναφορές για θεάσεις της Μαντλίν στο Μαρόκο, οι οποίες όμως δεν οδήγησαν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το κρεβάτι της σε διαμέρισμα που είχε ενοικιάσει η οικογένειά της στο τουριστικό θέρετρο Πράια Ντα Λουζ της Πορτογαλίας την νύχτα της 7ης Μαΐου του 2007. Δέκα χρόνια έχουν περάσει σχεδόν από εκείνη την νύχτα και τα ίχνη του παιδιού δεν έχουν εντοπιστεί. Κατά καιρούς, η αστυνομία έχει εξετάσει διάφορα σενάρια σχετικά με την εξαφάνισή της, από το να δολοφονήθηκε από τους ίδιους της τους γονείς, να απήχθη από κάποιον παιδεραστή ή να κατέληξε στα χέρια κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων.

Sponsored Post