Οι 75 σελίδες των θεσμών στο Μαξίμου. Η σύσκεψη- προετοιμασία της Αθήνας για το νέο κύκλο επαφών

Οι 75 σελίδες των θεσμών στο Μαξίμου. Η σύσκεψη- προετοιμασία της Αθήνας για το νέο κύκλο επαφών
SOOC

Εβδομήντα πέντε σελίδες είναι τα κείμενα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων τα οποία εστάλησαν στην ελληνική κυβέρνηση και θα μελετηθούν την, Τρίτη, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στο τραπέζι θα είναι συνολικά τρία κείμενα τα οποία έχει λάβει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Πρόκειται για δύο «ευρωπαϊκά» και ένα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο θα ισχύει εφόσον το Ταμείο μπει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα. Από την πλευρά των Ευρωπαίων τα κείμενα είναι 40 σελίδων και περιλαμβάνουν τις «τεχνικές λεπτομέρειες» για το Staff Level Agreement (SLA) ενώ το δεύτερο είναι 30 σελίδες και αφορά τη δημοσιονομική πορεία μετά 2018. Την ίδια στιγμή, το κείμενο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν ξεπερνα τις 5 σελίδες και περιγράφει τον «ιδιαίτερο» ρόλο του Ταμείου.

Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν αύριο το απόγευμα αρχικά χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ το οποίο θα «ενταχθεί» σε αυτές από Τετάρτη.

Δημοφιλή