Μπορεί το κλεμμένο ποδήλατό σας να καταλήξει να πωλείται «καινούργιο» σε κατάστημα;

Μπορεί το κλεμμένο ποδήλατό σας να καταλήξει να πωλείται «καινούργιο» σε κατάστημα;
Getty Images

Μία παράξενη υπόθεση κλοπών ποδηλάτων ήρθε στο φως από την ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη ενός 34χρονου, ο οποίος έκλεβε ακριβά ποδήλατα αξίας έως 5.000 ευρώ από πλούσιες γειτονιές της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος εντόπιζε ποδήλατα μεγάλης αξίας, τα άρπαζε και στη συνέχεια τα πωλούσε έναντι 200 ευρώ σε κατάστημα εμπορίας ποδηλάτων στο Μοναστηράκι. Ενδεικτική είναι η κλοπή ενός ποδηλάτου μάρκας Mercedes από τα νότια προάστια, η αξία του οποίου υπολογίζεται στις 4.500 ευρώ.

Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Βούλα. Λίγη ώρα πριν τη σύλληψή του είχε αφαιρέσει ποδήλατο γυναίκας από τον προαύλιο χώρο οικίας στην ίδια περιοχή. Από την έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Βούλας ο 34χρονος προέβαινε συστηματικά σε κλοπές ποδηλάτων από οικίες στα νότια προάστια, ενώ από την μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάσθηκαν 16 περιπτώσεις στη Βούλα, στη Γλυφάδα, στον Άλιμο, στο Ελληνικό και στην Αργυρούπολη.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή. Από την συνέχεια της έρευνας προέκυψαν και τα άτομα τα οποία έγιναν αποδέκτες των κλεμμένων ποδηλάτων και αναμένεται και εκείνοι να κατηγορηθούν για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Δημοφιλή