Ο Μητσοτάκης, η δραχμή και τα... γαλλικά στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητσοτάκης, η δραχμή και τα... γαλλικά στον ΣΥΡΙΖΑ
Sooc

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μιλήσει για ένα βιβλίο που αναφέρεται στη... δραχμή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και συμβολική.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο του Πάνου Καζάκου με θέμα: "Η Δραχμή Δεν (θα) Είναι Λύση", με το οποίο ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών παραθέτει τις θέσεις και τις απόψεις του για τις πιθανές επιπτώσεις από ένα ενδεχόμενο Grexit και την εισαγωγή ενός παραλλήλου νομίσματος εντός της ευρωζώνης.

Ανήμερα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να εντείνει την κριτική του στην κυβέρνηση για τα δημοσιονομικά μέτρα μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου που οδηγούν σε περικοπές στις συντάξεις και στη μείωση του αφορολόγητου.

Οι αναφορές του κ.Μητσοτάκη αναμένεται να έχουν και χαρακτηριστικά ανάδρομης στο πρόσφατο παρελθόν, με όλα όσα προηγήθηκαν με την ανάληψη της εξουσίας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τις επιλογές του πρώτου εξαμήνου του 2015 που έφεραν τη χώρα ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνδέσει τα γεγονότα αυτά με την επανάληψη της τακτικής των καθυστερήσεων τον τελευταίο χρόνο που το μόνο που κατάφεραν ήταν - σύμφωνα με τη ρητορική της ΝΔ - ένα τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, με το Μέγαρο Μαξίμου να επιμένει στη λογική των "κακών" δανειστών και στο τέλος, να βάζουν οι ίδιοι φρένο στις οποίους κόκκινες γραμμές τους και να αποδέχονται τα πάντα.

Τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να συνδέσει και με το πρόσφατο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Γαλλικών εκλογών προκειμένου να τονίσει την ανάγκη ενίσχυσης ενός πανευρωπαϊκού μετώπου κατά του λαϊκισμού και της Ακροδεξιάς, στη λογική της ανάρτησης που ο ίδιος έκανε στο Twitter σχολιάζοντας την πρωτιά του Εμμανουέλ Μακρόνησο έναντι της Μαρί Λεπέν ότι "η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδέξιου λαϊκισμού", καρφώνοντας εμμέσως και τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ του Μελανσόν.

Δημοφιλή