Αυτή η γυναίκα ισχυρίζεται ότι θυμάται τα πάντα από την μέρα που γεννήθηκε και έπειτα

Αυτή η γυναίκα ισχυρίζεται ότι θυμάται τα πάντα από την μέρα που γεννήθηκε και έπειτα
Rebecca Sharrock/ Facebook

Εσείς θυμάστε την ημέρα που ήρθατε στον κόσμο; Την πρώτη αγκαλιά της μαμάς σας ή την πρώτη φορά που πήγατε σπίτι μετά το νοσοκομείο; Η 27χρονη Rebecca Sharrock θυμάται τα πάντα, αφού έχει Ανώτατη Αυτοβιογραφική μνήμη (Highly Superior Autobiographical Memory- HSAM). Μόνο 60-80 άνθρωποι στον κόσμο έχουν αυτή την ικανότητα να θυμούνται τα πάντα από την αρχή της ζωής τους, όπως αναμνήσεις ή και όνειρα που είδαν όταν ήταν μωρά.

Ως αποτέλεσμα, η Rebecca Sharrock, όπως αναφέρει και στο προσωπικό της blog θυμάται με κάθε λεπτομέρεια γεγονότα που έλαβαν χώρα τις πρώτες μέρες της ζωής της.

«Οι γονείς μου με μετέφεραν στην θέση του οδηγού του αυτοκινήτου (ιδέα του πατέρα μου) και με έβαλαν εκεί για μία φωτογραφία. Ως νεογέννητο μωρό, ήμουν περίεργη σχετικά με τι ήταν το κάθισμα και η ρόδα που κουνιόταν από πάνω μου. Βέβαια, σε αυτή την ηλικία δεν είχα αναπτύξει την ικανότητα να θέλω να σηκωθώ πάνω και να εξερευνήσω αυτά τα περίεργα αντικείμενα», γράφει η ίδια στο blog tης.

Πέρα από την βρεφική της ηλικία, η ίδια μπορεί να θυμηθεί πράγματα όπως ολόκληρη την συλλογή των βιβλίων Χάρι Πότερ. Πρόσφατα έγραψε το πρώτο της βιβλίο για τις εμπειρίες της, το οποίο ονομάζεται «Life is a Puzzle».

Δημοφιλή