Η ΑΕΚ που άξιζε κι ο μετεξεταστέος Ανέστης

Η ΑΕΚ που άξιζε κι ο μετεξεταστέος Ανέστης
contra

Η δίκαιη πρόκριση της ΑΕΚ, που πέταξε έξω το φαβορί και πάει σε δεύτερο σερί τελικό, ο Ανέστης που συνεχίζει να επιβεβαιώνει όσους του χρεώνουν ερασιτεχνισμό στο παιχνίδι του και αποδεικνύει ότι δεν κάνει για τους "κιτρινόμαυρους" κι ο επιθυμητός αντίπαλος. Σχολιάζει ο Τόλης Χορτάτος.

Η ΑΕΚ αποδείχτηκε... εφτάψυχη αφού κατάφερε να βρεθεί από τον παράδεισο στην κόλαση στα τελευταία λεπτά του δεύτερου ημιτελικού και τελικά ξανά στον παράδεισο μετά το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου.

Εν αντιθέσει με όσα άκουσα και διάβασα από αρκετούς, εγώ δεν διαφωνώ με την προσέγγιση του Χιμένεθ στο παιχνίδι. Το ζητούμενο ήταν η πρόκριση και στόχος τελικά επετεύχθη. Μπορεί βέβαια να τα... χρειάστηκαν στο τέλος οι παίκτες της Ένωσης, όμως για περισσότερο από 80 λεπτά με παιχνίδι σκοπιμότητας κατάφεραν να κρατήσουν τον Ολυμπιακό μακριά από την περιοχή τους. Ένα παιδικό λάθος του Μάνταλου όμως, έκανε το ματς... ροντέο και ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει αυτός στο τέλος την πρόκριση. Ο Καρντόσο όμως στάθηκε άτυχος στη φάση του δοκαριού, στην οποία από την πλευρά της η ΑΕΚ, είχε την τύχη που είναι απαραίτητη απέναντι σε αντιπάλους όπως οι "ερυθρόλευκοι", προκειμένου να επιτύχεις τον σκοπό σου.

ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΣ Ο ΑΝΕΣΤΗΣ

Όλα αυτά μέχρι το 95' και την βλακώδη αποβολή του Ανέστη. Καταλαβαίνω ότι ο Χιμένεθ με τις δηλώσεις του θέλησε να καλύψει τον παίκτη του για την ανοησία του, όμως είναι ανεπίτρεπτο από επαγγελματία ποδοσφαιριστή που παίζει σε αυτό το επίπεδο, να έχει τόσο ερασιτεχνική συμπεριφορά, η οποία θα μπορούσε να στοιχίσει στην ομάδα του. Είναι ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι μετά το τέλος του αγώνα έκανε λόγο για την "πιο γλυκιά κόκκινη της ζωής του". Προφανώς ο Ανέστης δεν κατάλαβε το μέγεθος της γκάφας του και το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί. Δεν νοείται, δεν γίνεται να αποβάλλεται ο τερματοφύλακας λόγω καθυστερήσεων. Στη χειρότερη φώναξε έναν αμυντικό βρε άνθρωπε να κάνει τη "βρώμικη δουλειά", όχι εσύ.

Έχω ξαναγράψει παλιότερα για τις ατέλειες του Ανέστη, ενώ ήταν κι άλλες φορές που ο γκολκίπερ της ΑΕΚ είχε δώσει αφορμές για κριτική, απέφυγα όμως να το κάνω για να μη φανώ εμμονικός με την περίπτωσή του. Είμαι πεπεισμένος πλέον πως το παιδί αυτό, όσο επιμένει να αντιμετωπίζει με παιδικότητα καταστάσεις, να μη βελτιώνει το παιχνίδι του με την μπάλα στα πόδια, αλλά και όταν αυτή βρίσκεται διεκδικούμενη στον αέρα, δεν πρόκειται ποτέ να κάνει το βήμα παραπάνω. Καλό παιδί δεν λέω, είναι καλός και στα τετ α τετ, όμως αυτό δεν αρκεί για να παίξεις στην ΑΕΚ. Χθες έμεινε μετεξεταστέος για ακόμη μια χρονιά και ήταν τεράστιο το ρίσκο που πήρε ο Χιμένεθ να τον χρησιμοποιήσει στα δύο ματς των ημιτελικών και λίγο έλειψε να… κοστίσει μια πρόκριση.

ΔΙΚΑΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ προκρίθηκε δίκαια στον τελικό, αποκλείοντας το φαβορί (βάσει των στοιχηματικών αποδόσεων) για τη κατάκτηση της κούπας, γεγονός που κάνει την πρόκρισή της ακόμη πιο μεγάλη. Οι "κιτρινόμαυροι" διαχειρίστηκαν πολύ καλά τα δύο ματς, έχοντας ορθότερη προσέγγιση και γι’ αυτό βρίσκονται ήδη στον τελικό. Οι πρωταθλητές θα είχαν δικαιολογία να λένε ότι στάθηκαν άτυχοι και αποκλείστηκαν από μια ομάδα "γ’ εθνικής" όπως την αποκάλεσαν, όμως όταν μένεις εκτός σε διπλά παιχνίδια και όχι σε ένα 90λεπτό, στη διάρκεια του οποίου έχει πολλή τύχη και ο ανίσχυρος ενός ζευγαριού, τέτοιοι ισχυρισμοί είναι επιεικώς άστοχοι.

Ο ΒΡΑΝΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

Για το τέλος, θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που έγραψε ο Ντέμης για τον Βράνιες. Ο Βόσνιος θα πρέπει να τιμωρηθεί με πρόστιμο για την επιπόλαιη συμπεριφορά του και τον "εμφύλιο" καυγά που πήγε να ξεσπάσει όταν ο Γκάλο προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη. Ακόμη ένα ζητούμενο είναι ο εξεζητημένος σχολιασμός του στα social media. Ο διεθνής αμυντικός είναι απαραίτητο να τύχει ιδιαίτερης διαχείρισης από τους ανθρώπους της ομάδας και μάλιστα άμεσα. Καλό το πάθος, ή ένταση, το δυναμικό παιχνίδι, όμως πρέπει να αντιλαμβάνεται ποιο είναι το όριο που δεν πρέπει να ξεπερνά.

Όσο για τον αντίπαλο κόντρα στον οποίο η ΑΕΚ θα έχει περισσότερη τύχη στον τελικό, θεωρώ πως αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Όχι γιατί είναι χειρότερος από τον Παναθηναϊκό (στα σημεία μάλιστα είναι ανώτερος), αλλά επειδή θεωρώ ότι η Ένωση μπορεί να… ματσάρει καλύτερα τα ατού των "ασπρόμαυρων" σε σχέση με αυτά των "πράσινων".

Πηγή: Contra.gr

Δημοφιλή