Μέθοδος «Plofkraak»: Ανοίγουν ΑΤΜ με έκρηξη. Νέο περιστατικό στα Γλυκά Νερά

Μέθοδος «Plofkraak»: Ανοίγουν ΑΤΜ με έκρηξη. Νέο περιστατικό στα Γλυκά Νερά
Eurokinissi/photo αρχείου

Με τη μέθοδο «Plofkraak» (διοχέτευση αερίου) προσπάθησαν άγνωστοι να διαρρήξουν ΑΤΜ στα Γλυκά Νερά.

Το περιστατικό καταγράφηκε στις 04:35 με στόχο μηχάνημα αυτόματων αναλήψεων της Eurobank που είναι εγκατεστημένο έξω από υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην οδό Χρυσανθέμων 5. Οι δράστες διοχέτευσαν αέριο στο εσωτερικό του ΑΤΜ, προκάλεσαν έκρηξη και κατάφεραν να αποσπάσουν τις κασετίνες που περιείχαν χρήματα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν λάστιχα ποτίσματος και καλώδιο που εκτείνονταν σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων από το αυτόματο μηχάνημα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τους δράστες να «πειραματίζονται» σχετικά με την ποσότητα του αερίου, προκειμένου να μην καταστρέφουν τα χρήματα από την ισχυρή έκρηξη, όπως είχε παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις.

Οι δράστες στόχευαν απομακρυσμένα ΑΤΜ. Συνέδεαν φιάλες υγραερίου με λάστιχο ποτίσματος, το οποίο τοποθετούν μέσα στη σχισμή του ΑΤΜ, ενώ στην άκρη του είναι κολλημένο απογυμνωμένο ηλεκτρικό καλώδιο. Στη συνέχεια, άνοιγαν τη στρόφιγγα της μπουκάλας υγραερίου διοχετεύοντας αέριο στο εσωτερικό του ΑΤΜ και ένωναν τις άκρες του καλωδίου που βρίσκονταν στη δική τους πλευρά με μία μπαταρία προκαλώντας σπινθήρα, ανάφλεξη και έκρηξη από μέσα προς τα έξω, με αποτέλεσμα οι κασετίνες με τα χρήματα να εκσφενδονίζονται.

Δημοφιλή