Ανεπανάληπτος ο Αντετοκούνμπο, την πρόκριση οι RAPTORS

Ανεπανάληπτος ο Αντετοκούνμπο, την πρόκριση οι RAPTORS
Eurokinissi

Η τελευταία φετινή παράσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ. Πραγματικά συγκλονιστική. Ο Greek Freak ήταν μία ομάδα μόνος του στο Game 6 της σειράς με τους Raptors, όμως οι Καναδοί πήραν τη νίκη στο BMO Harris Bradley Center (89-92), έκαναν το 4-2 και προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο των playoffs, στα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας δηλαδή, όπου τους περιμένουν οι Πρωταθλητές Cleveland Cavaliers του LeBron James. Ο Γιάννης έπαιξε στα 47 από τα 48 λεπτά της αναμέτρησης, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και μαζί ρεκόρ καριέρας σε πόντους στα playoffs, αλλά ήταν εντελώς μόνος και αποκλείστηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον πρώτο γύρο.

Μια ομάδα μόνος του ο Greek Freak, MVP των Raptors o DeRozan

Ο Αντετοκούνμπο ήταν εκπληκτικός. Έπαιξε 47 λεπτά, σκόραρε 34 πόντους με 12/21 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 7/13 βολές, θα μπορούσε να έχει "ακουμπήσει" και τους 40 αν είχε περισσότερες ανάσες. Υπήρχαν στιγμές που πραγματικά δυσκολευόταν να μείνει όρθιος, δυσκολευόταν να πάρει ανάσα, πάλευε με τον εαυτό του για να επιβιώσει και έχασε τέσσερις βολές ακριβώς επειδή δεν είχε ανάσες. Και όμως ήταν εκεί, συνέχιζε να επιτίθεται στο καλάθι των Raptors σαν να μην υπήρχε αύριο, που όντως δεν υπήρχε για τους Bucks. Στο τέλος της βραδιάς έζησε ένα εκπληκτικό come-back με ένα επί μέρους 34-7, όμως ηττήθηκε και θα ξεκινήσει τις καλοκαιρινές του διακοπές πριν βγει ο Απρίλιος. Ο Middleton (19 πόντοι, 6/13 σουτ), ο Dellavedova (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και ο Terry (8 πόντοι, 2/5 τρίποντα) έδωσαν κάποιες λύσεις, όμως κανείς δεν ήταν σε πραγματικά καλή βραδιά, έτοιμος για ένα τέτοιας σημασίας παιχνίδι.

Ο DeMar DeRozan ήταν ο άνθρωπος που κουβάλησε τους Raptors σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, σε μια έδρα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει. Έβαλε 32 πόντους με 12/24 σουτ και 8/9 βολές, την ώρα που ο Kyle Lowry έμενε στους 13 και κανείς άλλος δεν ξεπερνούσε τους οκτώ. Η ομάδα του Toronto έφτασε να προηγείται με 25 (46-71), όμως σε κάποιο σημείο γύρισε τον διακόπτη, έσβησε και λίγο έλειψε να γίνει το θήραμα των Bucks που πάλεψαν μέχρι το φινάλε για την ανατροπή της χρονιάς στο ΝΒΑ.

Τρομερό ξεκίνημα οι Raptors, τρομερή αντεπίθεση οι Bucks, αλλά...

Ο Γιάννης μπήκε συγκεντρωμένος στο ματς από το πρώτο δευτερόλεπτο, έβαλε το πρώτο καλάθι του αγώνα και στο έκτο λεπτό είχε ήδη 12 πόντους με 4/4 δίποντα και 4/6 βολές. Οι Raptors δυσκολεύτηκαν να τον περιορίσουν, έμειναν όμως κοντά στο σκορ και όταν οι υπόλοιπο Bucks έβρισκαν σίδερο, βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν μπροστά και να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο 24-28. Ο Kidd δίστασε να βγάλει τον Αντετοκούνμπο από το παρκέ, τον άφησε και στην έναρξη του δεύτερου δωδεκαλέπτου, όμως σιγά σιγά οι Καναδοί απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο, έφτασαν στο +9 (34-43) και με τον DeRozan ασταμάτητο στην επίθεση, έχτισαν μια διαφορά 13 πόντων (38-51) στο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι σούταραν με 36%, οι φιλοξενούμενοι με 46% και είχαν και επτά επιθετικά ριμπάουντ που έκαναν πραγματικά τη διαφορά.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι Raptors πήγαν γρήγορα στο +18 (42-60), με τον Lowry να ανεβάζει στροφές και τον Kidd να προβληματίζεται πιο έντονα από ποτέ. Ο Γιάννης συνέχισε να ορμά την ώρα που οι συμπαίκτες του ήταν χωρίς λόγο διστακτικοί, έφτασε τους 27 πόντους τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, όμως για να επιστρέψουν οι γηπεδούχοι από το -25 στο -13 χρειάστηκε να μπουν κι άλλοι παίκτες στην εξίσωση. Το 61-74 του δωδεκαλέπτου "ξύπνησε" και το κοινό που άρχισε δειλά-δειλά να πιστεύει στο θαύμα, ο Middleton έκανε το 66-74 με βολή, όμως ο Greek Freak ήταν τρομερά καταπονημένος, ίσως πιο κουρασμένος από ποτέ στην καριέρα του στο ΝΒΑ και έχασε δυο βολές με το σκορ στο 70-78, έξι λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Ακόμη κι έτσι οι Bucks δεν τα παράτησαν και με ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ντεμαράζ πέρασαν μπροστά (80-78) με τρίποντο του Terry που έβαλε φωτιά στο BMO Harris Bradley Center.

Οι Raptors είχαν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους, έδειχναν να βρίσκονται σε άλλο γήπεδο, σε άλλον πλανήτη, όμως ο Joseph έβαλε το μεγάλο τρίποντο για το 82-85, πριν ο Middleton πάρει ένα κακό σουτ από την περιφέρεια, ο DeRozan καρφώσει για το 82-87 και ο Joseph βάλει βολές για το 82-89. Αυτό το 9-0 των Καναδών τους έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στον δεύτερο γύρο των playoffs, με την τελική αντεπίθεση των Bucks να μην έχει αποτέλεσμα. Με το σκορ στο 87-90 ο Γιάννης δεν βρήκε παίκτη στο τρίποντο και κάρφωσε για το 89-90, πριν ο DeRozan βάλει δυο βολές και οι γηπεδούχοι κάνουν λάθος στην επαναφορά.

ΠΗΓΗ:Sport24

Δημοφιλή