ΔΙΕΘΝΕΣ
28/04/2017 09:13 EEST | Updated 28/04/2017 09:13 EEST

Ο Ερντογάν λέει πως οι τουρκικές δυνάμεις απαντούν σε έντονα πυρά όλμων στα τουρκοσυριακά σύνορα

Anadolu Agency via Getty Images
LATAKIA, SYRIA - APRIL 6: A picture taken from Hatay province of Turkey, which has borders with Latakia shows that smoke rises within the clashes as opposition forces launched a counter attack against Assad Regime Forces in Jabal al-Akrad district of Latakia, Syria on April 6, 2017. (Photo by Erdal Turkoglu/Anadolu Agency/Getty Images)

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η περιοχή της νότιας τουρκικής μεθορίου με τη Συρία έχει δεχθεί τις δύο τελευταίες ημέρες έντονα πυρά όλμων και πως οι τουρκικές δυνάμεις ανταποδίδουν τα πυρά.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη πως η υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους κούρδους πολιτοφύλακες στο εσωτερικό της Συρίας βλάπτει την αλληλεγγύη ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα, υπογράμμισε όμως πως οι σχέσεις μπορούν να γυρίσουν σελίδα υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι με τον κ. Τραμπ θα γράψουμε μια νέα σελίδα στης τουρκο-αμερικανικές σχέσεις», υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος.

«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε κάθε μέτρο όσο διαρκούν οι απειλές ... Δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες να σχηματισθεί στα νότια σύνορά μας ένας διάδρομος τρομοκρατίας», δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε πως οι δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG εξακολουθούν να είναι παρούσες στην περιοχή της βόρειας Συρίας δυτικά του Ευφράτη και πρέπει να εκδιωχθούν από την περιοχή.

Ο Ερντογάν, ο οποίος έκανε δηλώσεις σε ένα συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη με θέματα την ενέργεια και την ασφάλεια, υποστήριξε πως θα ήταν λάθος να επικεντρωθούν οι στρατιωτικές προσπάθειες στη Συρία μόνο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, καθώς αυτό θα επέτρεπε σε άλλες μαχητικές οργανώσεις να ενισχυθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Sponsored Post