ΣΥΡΙΖΑ: Καραμανλής και Σαμαράς «άδειασαν» τον Μητσοτάκη. Έξι βουλευτές δεν έστειλαν καν δήλωση πρόθεσης ψήφου

ΣΥΡΙΖΑ: Καραμανλής και Σαμαράς «άδειασαν» τον Μητσοτάκη. Έξι βουλευτές δεν έστειλαν καν δήλωση πρόθεσης ψήφου
SOOC

Σε μπούμερανγκ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίχθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία που αφορούσε την ΣΕΚΑΠ, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι Σαμαράς, Καραμανλής και άλλοι τέσσερις βουλευτές (συνολικά έξι) δεν έστειλαν καν δήλωση πρόθεσης ψήφου απαξιώνοντας ουσιαστικά την επιλογή Μητσοτάκη να αναδείξει θέμα Σαββίδη για την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Σαμαράς και Καραμανλής «άδειασαν» τον Μητσοτάκη για την τροπολογία, ο οποίος «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος» και μάλιστα από το ίδιο του το κόμμα», σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως σχεδόν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ στη Βόρειο Ελλάδα είχαν πρόβλημα και πολλοί απουσίασαν από την ψηφοφορία. «Δεν είναι τυχαίο ότι γαλάζιοι βουλευτές από τη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη απέφυγαν να τοποθετηθούν είτε απέχοντας εντελώς από τη διαδικασία, είτε μέσω απλής πρόθεσης ψήφου. Γιατί άραγε συνέβη αυτό;», είναι το ερώτημα που θέτουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στους βουλευτές που δεν γνωστοποίησαν ούτε καν την πρόθεση ψήφου τους συμπεριλαμβάνονται οι εξής:

  • Κώστας Καραμανλής
  • Αντώνης Σαμαράς
  • Κωνσταντίνος Γκιουλέκας
  • Κωνσταντίνος Κοντογεώργος
  • Κωνσταντίνος Κουκοδήμος
  • Κωνσταντίνος Τζαβάρας

Η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να σηκώσει το θέμα για την τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπερισπασμό, προκειμένου να περάσει στα ψιλά ότι καταψηφίζει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις αλλά και σε εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες που έχουν «κόκκινα» δάνεια και μπορούν να ενταχθούν σε αυτόν».

«Στην κοινοβουλευτική διαδικασία κατέστη σαφές ότι κανένα πρόστιμο δεν παραγράφεται, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο κ. Μητσοτάκης. Ωστόσο, όπως φάνηκε και από την ίδια την ψηφοφορία στη Βουλή, ούτε καν τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ δεν τον ακολούθησαν, ο καθένας προφανώς για τους δικούς του λόγους», επισημαίνουν πηγές της Κουμουνδούρου.

«Ενδεικτικό του φιάσκου του Κ. Μητσοτάκη, είναι το γεγονός ότι μεταξύ των στελεχών αυτών είναι δύο πρώην πρωθυπουργοί, δηλαδή ο Α. Σαμαράς και ο Κ. Καραμανλής, οι οποίοι όχι μόνο δεν παραβρέθηκαν στην ψηφοφορία αλλά δεν γνωστοποίησαν καν την πρόθεση ψήφου τους, αρνούμενοι με αυτόν τον τρόπο να ακολουθήσουν το επικοινωνιακό φιάσκο του κ. Μητσοτάκη», προσθέτουν.

Δημοφιλή