Θέλετε να μάθετε να μιλάτε Dothraki; Το πανεπιστήμιο Berkeley κάνει τώρα το όνειρό σας πραγματικότητα

Ακόμη και οι πλέον σκληροπυρηνικοί φαν του Game of Thrones δεν ξέρουν, κατά πάσα πιθανότητα, να μιλάνε φαρσί τα Dothraki ή τα High Valyrian, τις δύο φανταστικές γλώσσες που χρησιμοποιούν οι χαρακτήρες στα βιβλία του George R.R. Martin. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Το Berkeley University of California προσφέρει μια σειρά καλοκαιρινών μαθημάτων πάνω στη γλώσσα Dothraki, το οποίο θα διευθύνει ο γλωσσολόγος David J. Peterson, ο οποίος δημιούργησε και τις δύο γλώσσες της πολυβραβευμένης σειράς του HBO.

Σύμφωνα με το Berkeley News, το μάθημα του Peterson θα έχει τίτλο «The Linguistics of Game of Thrones and the Art of Language Invention» (Η Γλωσσολογία του Game of Thrones και η Τέχνη της Γλωσσικής Εφεύρεσης) και θα πραγματοποιείται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, από τις 22 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου.

Η έβδομη σεζόν της διάσημης σειράς είναι προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου, ενώ ο Nikolaj Coster-Waldau (Jaime lannister) επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα πως πολλές από τις διαρροές που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο σχετικά με τον νέο κύκλο, είναι αληθινές.

«Κάθε χρόνο υπάρχουν τεράστια spoiler στο διαδίκτυο, όπου ο κόσμος ανακαλύπτει πραγματικά στοιχεία και τα αναρτούν (στα κοινωνικά δίκτυα) και σκέφτεσαι “Ω Θεέ μου, μόλις έκανες spoiler για όλη τη σεζόν!”. Αλλά, από την άλλη, υπάρχουν άλλα 10.000 spoiler εκεί έξω, δεν είναι αληθινά. Απλά χάνονται στο χαμό», είπε στη HuffPost. «Οπότε βρίσκονται όλα εκεί έξω... αν μπορέσετε να τα βρείτε».