Αν έχετε αυτά τα 6 πράγματα στο νεσεσέρ των καλλυντικών σας, πετάξτε τα άμεσα

makeup products on white background
makeup products on white background

Το νεσεσέρ με τα καλλυντικά μας είναι ίσως ένα από τα πολυτιμότερα αποκτήματα μας. Το προστατεύουμε, το έχουμε πάντα μαζί και μας είναι πραγματικά δύσκολο να το αποχωριστούμε.

Ήρθε η ώρα όμως να πάρουμε μια μεγάλη απόφαση. Να παραδεχτούμε δηλαδή ότι υπάρχουν εκεί μέσα πράγματα που -δυστυχώς!- πιάνουν απλώς χώρο και ανήκουν μόνο στα σκουπίδια.

Τι είπατε; Πως εσείς «δεν έχετε τέτοια»; Ρίξτε μια ματιά στην λίστα που ετοίμασε το PureWow και θα δείτε πως μάλλον έχετε και με το παραπάνω.

Δείτε τι θα πρέπει να πετάξετε -ή να χαρίσετε- άμεσα:

Ό,τι έχει λήξει ή έχει εμφανώς αλλοιωμένη εμφάνιση

Εάν η υφή ή η εμφάνιση ενός προϊόντος, ήρθε ή ώρα να το πετάξετε και να αγοράσετε ένα νέο στη θέση του. Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε για πούδρες ή ρουζ που έχουν σπάσει, αφού το μόνο που καταφέρνετε είναι να λερώνετε το νεσεσέρ και την τσάντα σας.

Ό,τι δεν έχετε χρησιμοποιήσει τον τελευταίο χρόνο

Ναι, ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να το παραδεχτείτε. Υπάρχουν μέσα στο νεσεσέρ σας καλλυντικά που όσο και εάν κάποτε δώσατε πολλά λεφτά για να αποκτήσετε, τελικά δεν χρησιμοποιήσατε πάνω από μία ή δύο φορές. Εάν δεν έχουν χαλάσει, μπορείτε φυσικά να τα χαρίσετε. Αλλιώς, πάρτε αυτή την μεγάλη απόφαση και πετάξτε τα!

Ό,τι δεν σας ταιριάζει ως απόχρωση

Όσο ακριβά και εάν είναι ή όσο όμορφη και εάν είναι η συσκευασία τους, τα καλλυντικά αυτά είναι ξεκάθαρο πως δεν ταιριάζουν στην απόχρωση της επιδερμίδας. Επομένως, ακολουθήστε το από πάνω παράδειγμα: Χαρίστε ή πετάξτε!

Τα καλλυντικά που έχετε σε παρόμοιες ή ίδιες αποχρώσεις

Το κόκκινο κραγιόν είναι σίγουρα μια κλασική αξία, αλλά υπάρχει λόγος να έχετε την απόχρωση σε 5 διαφορετικά μάρκες; Σίγουρα θα υπάρχει η εταιρεία που σας βολεύει καλύτερα από όλες, επομένως αφήστε χώρο μόνο για εκείνη.

Τα πινέλα μακιγιάζ που σπάνια χρησιμοποιείτε

Σε όλες μας αρέσει τα νιώθουμε ότι έχουμε πολλά και όμορφα πινέλα στη συλλογή μας, αλλά μήπως απλά μας πιάνουν χώρο χωρίς λόγο;

Παλιά δείγματα και δωρεάν προϊόντα

Όλα αυτά τα μικροσκοπικά καλλυντικά είναι σίγουρα όμορφα και μερικές φορές πρακτικά για τα μελλοντικά μας ταξίδια. Πάρτε όμως μια βαθιά ανάσα και επιλέξτε μόνο όσα θα χρειαστείτε πραγματικά στο μέλλον.