Συμφωνία σε αναμονή. Νέος γύρος επαφών με τους θεσμούς

Συμφωνία σε αναμονή. Ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων σε εξέλιξη
SOOC

Νέος γύρος συναντήσεων Αθήνας και θεσμών από το απόγευμα του Σαββάτου.

Ειδικότερα, με αντικείμενο το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, φορολογικά θέματα και ζητήματα που αφορούν στις αγορές προϊόντων.

συναντώνται οι υπουργοί της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup στις 22 Μαΐου.

«Η γενική εικόνα που επικρατεί είναι ότι βρισκόμαστε εντός πλαισίου, εντός στόχων, προκειμένου να έχουμε κατάληξη στις 22 Μαϊου», δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το Brexit.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, Παρασκευή σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα η συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών ολοκληρώθηκε με συμφωνία στο πακέτο των μέτρων - αντίμετρων σε όλα τα θέματα, εκτός από το πακέτο των συντάξεων, το οποίο - όπως τόνισε - δεν είναι τεχνικό αλλά έχει και πολιτικές πτυχές. Πολιτικό ζήτημα είναι και το αγκάθι των κόκκινων δανείων ενώ δεν έγινε καμία συζήτηση για τα εργασιακά καθώς και για το ποιο μερίδιο του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,2% του ΑΕΠ είναι μόνιμου και ποιο προσωρινού χαρακτήρα.

Συμφωνία υπήρξε στο φορολογικό πακέτο με τη μείωση του αφορολόγητου και σε θέματα της ενέργειας, της παιδείας και της υγείας.

Δημοφιλή