LIFE

H ξεκαρδιστική μίμηση του Tom Hanks για το πάθημά του ενώ έκανε ποδήλατο με τον Ομπάμα

Η ξεκαρδιστική αφήγηση του Tom Hanks για το τι του συνέβη στο ταξίδι που έκανε με το ζεύγος Ομπάμα στη Γαλλική Πολυνησία είναι ό,τι καλύτερο μπορεί σήμερα να προσφέρει το διαδίκτυο. Κι αυτό γιατί ο Tom Hanks μιλά ανοιχτά, χωρίς να ντρέπεται, για τον κάζο που έπαθε ενώ ταξίδευε με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στο ίδιο σκάφος μαζί του ήταν και η Oprah Winfrey και ο Bruce Springsteen. Εν αντιθέσει, με την Oprah όμως ο Tom Hanks ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός για το ταξίδι αυτό. Ο 60χρονος ηθοποιός παραδέχθηκε στην εκπομπή του Stephen Colbert την περασμένη Παρασκευή ότι ανάμεσά τους αισθανόταν «πολύ χαμηλά στην τροφική αλυσίδα». Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν τον έφερε σε δύσκολη θέση και διασκέδασε στις διακοπές του. «Οι συζητήσεις αφορούσαν υπέροχες ιδέες τις οποίες συζητούσαμε στο πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό. Ήθελες να βρίσκεσαι εκεί, να κρατάς την κάθε λέξη και μολονότι θα ήθελα να πω πολλές ιστορίες δεν μπορώ γιατί είναι απόρρητες», είπε ο ηθοποιός και προσέθεσε πως «απολύτως ειλικρινά υπήρξαν φορές που ήμασταν κάπως έτσι ''τι συμβαίνει με εκείνο για εκείνο το ζητήμα κύριε πρόεδρε και άλλα τέτοια ''και μας απαντούσε ''ξέρετε θα ήθελα να το μοιραστώ αυτό μαζί σας αλλά είναι απόρρητο'' και δεν έκανε πλάκα».

Ο Tom Hanks άρχισε να μιλάει για το ταξίδι αυτό αστειευόμενος για το γεγονός ότι τόσο εκείνος όσο και η Oprah Winfrey δεν μπορούν να πάνε ένα ταξίδι με τους Ομπάμα χωρίς να επικρατήσει πανικός στα ΜΜΕ εξαιτίας της φρενίτιδας που επικράτησε στα social media. «Ήμασταν έξαλλοι με την Oprah. Λέγαμε, εδώ έφτασε ο κόσμος σήμερα; Προς Θεού, δεν μπορούμε να πάμε ούτε ένα ταξίδι στην Ταϊτή με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ και να μην μείνει κρυφό;».

Βέβαια, για τον υπέροχο Tom το ταξίδι δεν θα μπορούσε να μην έχει και ΑΥΤΗ την ιστορία η οποία είναι καλύτερη όταν την ακούς να στη διηγείται ο ίδιος. Στην ερώτηση του παρουσιαστή τι έκαναν τις ημέρες που περνούσαν ο ίδιο απάντησε με μία ιστορία στην οποία όπως είπε «ο μικρός Tom Hanks πόνεσε, πολύ» και συμπλήρωσε: «Όχι, με την καλή έννοια αλλά με τρόπο εξευτελιστικό». (σ.σ Στο 06:49 στο βίντεο αρχίζει να την εξιστορεί).

Ο ηθοποιός εξήγησε ότι φθάνοντας στην Ταϊτή οργανώθηκε για όλους - τόσο τους καλεσμένους, όσο και για τις μυστικές υπηρεσίες που προφανώς τους συνόδευαν - μία ημέρα για βόλτα με ποδήλατα.

Με τα δικά του λόγια:

«Φτάνουμε στην ακτή και σειρές από ποδήλατα είχαν παραταχθεί για όλους εμάς, και ήμασταν πάρα πολλοί. Σκεφτείτε είχαν νοικιαστεί από όλη την Πολυνησία και την Ταϊτή και τα Μπόρα-Μπόρα. Όλοι λοιπόν ανεβαίνουν στο ποδηλάτό τους και ξεκινούν τη διαδρομή. Υπήρχαν κάποια πολύ καλά ποδήλατα, κάποια παλιά αλλά καλά ποδήλατα και ένα ποδήλατο για τα σκουπίδια, στην κυριολεξία. Ποιος νομίζετε λοιπόν πήρε αυτό το ποδήλατο; Εγώ. Οι άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών ανέβηκαν στα ολοκαίνουργια, υπερσύγχρονα ποδήλατα και ενώ ο ένας μετά τον άλλον φεύγουν, εγώ έχω μείνει πίσω με ένα ποδήλατο που ούτε εφημερίδες δεν θα μπορούσε να μοιράσει οδηγώντας το. Πρώτα από όλα ήταν ένα μικροσκοπικό ποδήλατο για κορίτσια από το οποίο απουσίαζε η ευθύγραμμη μπάρα την οποία διαθέτουν τα ανδρικά ποδήλατα. Αντιθέτως, είχε εκείνη την μπάρα που κάνει καμπύλη προς τα κάτω. Συν τοις άλλοις, το τιμόνι ήταν υπερβολικά πάρα πολύ κοντά μου με αποτέλεσμα οι αγκώνες μου να είναι λυγισμένοι. Επιπλέον, ήταν κατασκουριασμένο. 'Ετσι έχω μείνει να προσπαθώ να κάνωποδηλασία με αυτό το ποδήλατο ενώ όλοι οι υπόλοιποι είχαν πχ 27 ταχύτητες και λεβιέ για να τις αλλάζουν. Εγώ δεν είχα παρα μόνο μία! Τα φρένα ήταν ετοιμόρροπα φρένα και εγώ προσπαθούσα να ισορροπήσω στη σέλα. Εν τω μεταξύ, όλοι έλεγαν ότι η Ταϊτή ενδείκνυται για ποδηλασία γιατί το έδαφος, λένε, είναι επίπεδο. ΑΝΟΗΣΙΕΣ!»

Σε αυτό το σημείο ο Τομ Χανκς κάνει μίμηση για το πώς χτυπιόταν πάνω στο ποδήλατο (09:12).

Και συνεχίζει ενώ όλοι στο στούντιο γελάνε:

«Ηταν τόσο άσχημη η εμπειρία που περνώντας το έκτο σπίτι με τη μεταλλική αυλακωτή σκεπή (γιατί αυτό χρειάζεται όταν μένεις σε ένα τόπο που μοιάζειμε τον παράδεισο) - και έχοντας δει παρά πολύ καλούς ανθρώπους να με χαιρετούν, μερικές κότες να τρέχουν στις μπροστινές αυλές, ένα πάρα πολύ κακό σκυλί δεμένο και ένα μικροσκοπικό δορυφορικό πιάτο στραμμένο στο ορίζοντα - ακούω να λένε στην γλώσσα τους «Άθλιο ποδήλατο». Ήταν απαίσια εμπειρία. Οπότε για πες μου εσύ θα ήθελες να επαναλάβεις κάτι τέτοιο; Να ξαναπάς μήπως πίσω σε αυτό το σκάφος; Λυπάμει αλλά εγώ προτιμώ να αρρωτσήω με τη νόσο των λεγεωνάριων παρά να ξαναζήσω κάτι τέτοιο».

Το βίντεο: