Επίσκεψη του υποβρυχίου «Αμφιτρίτη» στο Καστελόριζο

Επίσκεψη του υποβρυχίου «Αμφιτρίτη» στο Καστελόριζο
ΓΕΝ

Στο Καστελόριζο κατέπλευσε την Κυριακή το υποβρύχιο «Αμφιτρίτη» του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο αποστολής του.

Πρόκειται για υποβρύχιο τύπου «Ποσειδών», κλάσης 209 (1200), γερμανικής κατασκευής. Είναι το δεύτερο της κλάσης του, το όγδοο πλοίο στη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού με αυτό το όνομα και ταυτόχρονα το τρίτο στην κατηγορία των υποβρυχίων.

Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της HDW στο Κίελο της Γερμανίας, καθελκύστηκε την 14 Ιουνίου 1978 και εντάχθηκε επισήμως στο Π.Ν στις 3 Ιουλίου 1979. στις 6 Σεπτεμβρίου 1979 κατέπλευσε στo Ναύσταθμο Σαλαμίνος και ενετάχθη στη δύναμη των Υποβρυχίων. Διαθέτει πληθώρα δυνατοτήτων στον πόλεμο κατά πλοίων επιφανείας και εχθρικών υποβρυχίων.

Τα υποβρύχια του τύπου έχουν μέγιστο μήκος 55,87 μέτρα, μέγιστο πλάτος 6,26 μέτρα και μέσο βύθισμα 5,5 μέτρα. Το εκτόπισμα στην επιφάνεια είναι 1180 τόνοι και σε κατάδυση 1285, με μέγιστη ταχύτητα στην επιφάνεια 12 κόμβους και εν καταδύσει 22. Διαθέτουν οκτώ τορπιλοσωλήνες και προηγμένο σύστημα διευθύνσεως βολής «SINBANDS».

Τα υποβρύχια τύπου «Ποσειδών» διαθέτουν 35μελές πλήρωμα (περίπου) εκ των οποίων 6-7 αξιωματικοί ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είναι μόνιμοι υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, πλήν ενός στρατεύσιμου ειδικότητος γιατρού. Μπορούν να μεταφέρουν επαρκή τρόφιμα για τη σίτιση του πληρώματος για 50 ημέρες.

Δημοφιλή