ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/05/2017 17:01 EEST | Updated 02/05/2017 17:01 EEST

Σοκαριστικές εικόνες: Αστεγος κοιμάται σε νεκροταφείο στο Βέλο Κορινθίας

SOOC

Μόνο ντρόπη προκαλούν οι εικόνες ενός αστέγου, ο οποίος βρέθηκε να κοιμάται σε νεκροταφείο στο Βέλο Κορινθίας.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, πρόκειται για έναν 56χρονο άνδρα, κάτοικο της περιοχής ο οποίος κοιμάται κάθε βράδυ μέσα στο κενοτάφιο.

Ο ίδιος, εξηγεί τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ τονίζει ότι θέλει να επιστρέψει στην Κύπρο για να εργαστεί, αλλά δεν διαθέτει ούτε τα απαραίτητα χρήματα για το ταξίδι.

Ο 56χρονος ζει στο νεκροταφείο εδώ περίπου και ένα μήνα, με τους κατοίκους της περιοχής να γνωρίζουν τη δραματική ιστορία του, αλλά να μην μπορούν όπως λένε συμβάλλουν έτσι ώστε να βρεθεί κάποια λύση.

Ό άστεγος επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Κάπου πρέπει να κοιμηθώ. Δεν μπορώ να τη βγάλω όρθιος. Μπαίνω μέσα και ξαπλώνω, χωρίς να βάζω τίποτα μέσα στο κενοτάφιο. Έχω αρκετά προβλήματα υγείας γιατί με έχει φάει η υγρασία».

Και συνεχίζει: «Δεν μπορώ να βρω δουλειά εδώ γιατί κανείς δεν με παίρνει. Έχω 67% αναπηρία αλλά μπορώ να δουλέψω σαν σερβιτόρος ή κράχτης. Όμως κανείς δεν μου δίνει δουλειά»'.

Όπως λέει ο 56χρονος τον έχουν ξεχάσει τόσο τα αδέρφια όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς του. «Ξέρω πως εδώ που μένω κινδυνεύω αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή για εμένα. Θέλω να ζήσω κανονικά σαν άνθρωπος με αξιοπρέπεια και να βρω μια δουλειά».