Φάρσα ή λάθος; Link στο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οδηγούσε σε σελίδα για καλή διατροφή και ασφαλές σεξ

Φάρσα ή λάθος; Link στο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οδηγούσε σε σελίδα για καλή διατροφή και ασφαλές σεξ
civilprotection.gr

(Upd) - Φάρσα, παρέμβαση/ βανδαλισμός από κάποιον κακόβουλο χάκερ ή απλό λάθος; Νωρίτερα σήμερα Τετάρτη εάν πήγαινε κανείς στο site της ΓΓΠΠ, και στην κατηγορία «Σύνδεσμοι» και στο υπο-μενού «Τεχνολογικοί κίνδυνοι», θα έβρισκε μια σειρά από links προς εξωτερικούς προορισμούς, όπως η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος κ.α. Ένα από αυτά είναι το «Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων», το οποίο όμως παραπέμπει σε μια περίεργη ισπανόφωνη ιστοσελίδα (keel.org.gr), η οποία έχει ως αντικείμενο την paleo διατροφή και συστάσεις για ασφαλές σεξ.

Το πιθανότερο είναι ότι επρόκειτο για κάποιου είδους μπέρδεμα/ λάθος, λόγω του «ελληνικού» URL της σελίδας και της σύγχυσης μεταξύ «keel-ΚΕΕΛ». Σε κάθε περίπτωση, έγινε η σχετική διόρθωση, οπότε πλέον στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει το σωστό link προς το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ακολουθούν screenshots από το λάθος link που υπήρχε προηγουμένως στη σελίδα και τον - λανθασμένο- προορισμό που υπήρχε εκεί νωρίτερα.

Πάντως, το περιστατικό κυκλοφόρησε στα social media, προκαλώντας χιουμοριστικά σχόλια.

Δημοφιλή