Μητσοτάκης: Καθολικό όχι από εμάς στα μέτρα και τα αντίμετρα. Πολιτική εξαπάτηση τα αντίμετρα

Μητσοτάκης: Καθολικό όχι από εμάς στα μέτρα και τα αντίμετρα. Πολιτική εξαπάτηση τα αντίμετρα
SOOC

«Καθολικό όχι από μας στα μέτρα και τα αντίμετρα. Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα γιατί είναι το κόστος της ανικανότητας Τσίπρα και δεν ψηφίζουμε τα αντίμετρα γιατί δεν υπάρχουν χωρίς τα μέτρα», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha, χαρακτηρίζοντας τα αντιμέτρα ως «φερετζέ σκληρών μέτρων» και κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό για «πολιτική εξαπάτηση».

«Εδώ κι ένα χρόνο ζητάμε από την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αξιολόγηση. Δεν ζητούσαν οι δανειστές τα έξτρα μέτρα είναι το κόστος της καθυστέρησης» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «έφερε τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Κατηγορούμε τον κ. Τσίπρα ότι είναι αναξιόπιστος και ότι οδηγεί τη χώρα σε διαρκή λιτότητα». «Αυτός που έταζε 13η σύνταξη έρχεται σήμερα να κόψει και την 11η και τη 12η», συνέχισε.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε να στρέφει τα βέλη του στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, καθώς δεν πιστεύει στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να κερδίσει η Ελλάδα αξιοπιστία. Πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. έχει αξιοπιστία στις μεταρρυθμίσεις, πιστεύει στις αποκρατικοποιήσεις.

«Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να διατηρήσει αυτά τα πλεονάσματα για πολλά χρόνια. Η χώρα θα σέρνεται με τον Αλέξη Τσίπρα», επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υπογράμμισε ότι «για να εφαρμοστούν πλήρως τα αντίμετρα θα πρέπει να πετύχουμε 5,5% πλεόνασμα».

Πρότεινε δε στον πρωθυπουργό, από την στιγμή που πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα οκτώ φορές μεγαλύτερο από τον στόχο που είχε θέσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ένα ποσοστό αυτού (σ.σ. 0,5%, όπως είπε) να επιστρέψει στην κοινωνία από τώρα και όχι το 2019.

Μάλιστα, ανέφερε συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα λάμβανε ο ίδιος, όπως θέσεις για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα στο 13%, μείωση του φόρου κατανάλωσης στο κρασί και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%. «Τέτοια μέτρα θα στηρίζαμε», σημείωσε.

Όσον αφορά στο αίτημα των εκλογών από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Το αίτημά μας για εκλογές δικαιώθηκε. Αν είχαν γίνει εκλογές όταν ζητούσαμε θα είχαμε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Το αίτημα για εκλογές ήταν και παραμένει επίκαιρο».

Ερωτηθείς για τα εθνικά θέματα και τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε πως «πρέπει να κρατάμε γραμμή συνεννόησης», ενώ παραδέχθηκε ότι «είναι προκλητική η συμπεριφορά της Τουρκίας». «Η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο» προσέθεσε.

Σχολιάζοντας, την τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δημητριάδη, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος «έφεραν από την πίσω πόρτα τροπολογία για συγκεκριμένο επιχειρηματία». «Θα έπρεπε να ντρέπονται», πρόσθεσε. Όπως ανέφερε, σβήστηκαν πρόστιμα 38 εκατ. ευρώ, ενώ συμπλήρωσε ότι «αναδεικνύεται η καινούρια διαπλοκή στο πρόσωπο του κ. Σαββίδη».

«Όποιος αγοράζει μια επιχείρηση την αγοράζει με τις υποχρεώσεις της», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση. «Στέλνω μήνυμα σε όλα τα οικονομικά συμφέροντα. Η ΝΔ δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται», κατέληξε.

Η αντίδραση του Μαξίμου

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, σχολίασε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεόραση του ALPHA, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «κουβαρντά» και τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εκτίθεται και ότι μιλάει εκ του ασφαλούς.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κ. Τσίπρα:

«Κατανοούμε την δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας που εμπεριέχει θετικά αντίμετρα αλλά και την άμεση προοπτική μέτρων για την απομείωση του χρέους.

Κάποιος, όμως, πρέπει να του εξηγήσει ότι παριστάνοντας εκ του ασφαλούς τον… κουβαρντά στα δελτία ειδήσεων, απλά εκτίθεται. Ας θυμόταν να κάνει τον κουβαρντά, πριν λίγους μήνες, όταν καταψήφιζε στη Βουλή τα 620 εκατ. ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Και, κυρίως, ας το θυμηθεί και μεθαύριο που θα έρθουν τα αντίμετρα στη Βουλή και θα τα καταψηφίσει.»

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ για την τοποθέτηση Μητσοτάκη σχετικά με την «επίμαχη» τροπολογία

«Θα ήταν πιο ωφέλιμο ο κ. Μητσοτάκης αντί να μιλά για «τροπολογίες από την πίσω πόρτα», να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών του κόμματός του που απέφυγαν να καταψηφίσουν την τροπολογία χωρίς να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους, καθώς επίσης και τις υπογραφές των βουλευτών που απουσίαζαν από την ψηφοφορία επικαλούμενοι διάφορους λόγους και δήλωναν μόνο εξ' αποστάσεως ότι …θα την καταψήφιζαν, αποφεύγοντας όμως να το πράξουν μπροστά στην κάλπη» αναφέρει σε απάντησή της «στους ισχυρισμούς του Κ. Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο του Alpha», η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Είναι άραγε τυχαίο ότι όσοι απουσίαζαν - και δεν είναι λίγοι - εκλέγονται στη Μακεδονία και στη Θράκη; Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δεν συντάχθηκαν με τη γραμμή της ηγεσίας του κόμματος» καταλήγει στην απάντησή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Δημοφιλή