O Jimmy Kimmel, βαθιά συγκινημένος, αποκαλύπτει στον κόσμο το πρόβλημα υγείας του νεογέννητου γιου του

O Jimmy Kimmel, βαθιά συγκινημένος, αποκαλύπτει στον κόσμο το πρόβλημα υγείας του νεογέννητου γιου του

Ο Jimmy Kimmel δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου μονολόγου, το βράδυ της Δευτέρας. Και αυτό γιατί ο διάσημος παρουσιαστής αποφάσισε να ξεκινήσει την εκπομπή του, «Jimmy Kimmel Live!», μιλώντας για τον τρόμο που έζησε πρόσφατα μαζί με τη σύζυγό του και την οικογένειά του, όταν γεννήθηκε το δεύτερο παιδί του.

Η γυναίκα του Kimmel, Molly McNearney, η οποία είναι και μία από τους βασικούς συγγραφείς της εκπομπής, έφερε στον κόσμο την προηγούμενη εβδομάδα ένα αγοράκι. Όλα έδειχναν να έχουν πάει καλά, μέχρι που μια νοσοκόμα παρατήρησε πως κάτι πήγαινε λάθος στον William “Billy” Kimmel.

«Ο Billy γεννήθηκε με καρδιακή πάθηση», αποκάλυψε ο Kimmel. Και, στην ηλικία των μόλις 3 ημερών, το μικρό αγόρι έπρεπε να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. «Ήταν οι τρεις μακρύτερες ώρες της ζωής μου», είπε ο Kimmel.

Το αγοράκι είναι τώρα 10 ημερών και χαίρει άκρας υγείας, θα χρειαστεί όμως άλλη μια εγχείρηση σε λίγους μήνες, καθώς και μία τρίτη γύρω στην εφηβεία.

Προσπαθώντας επανειλημμένα να συγκρατήσει τα δάκρυά του και με τρεμάμενη φωνή, ο Kimmel ευχαρίστησε έναν-έναν ονομαστικά όλους τους γιατρούς που βοήθησαν τη γυναίκα και το γιο του στο Cedars-Sinai Hospital της Καλιφόρνια, όπου γεννήθηκε ο Billy, και στο Children's Hospital του Λος Άντζελες, όπου πραγματοποιήθηκε η εγχείρηση.

Ευχαρίστησε επίσης το προσωπικό της εκπομπής, τους φίλους και την οικογένειά του για τη στήριξη και την αγάπη τους, ενώ σχολίασε πως «Ακόμη και αυτό το καθίκι, ο Matt Damon, έστειλε λουλούδια», συνεχίζοντας με χιούμορ ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή τη διαβόητη «κόντρα» του με τον ηθοποιό και στενό του φίλο.

Το ακόμα πιο σημαντικό κομμάτι του μονολόγου του, ωστόσο, ήταν όταν ο Kimmel χρησιμοποίησε την τραυματική εμπειρία της οικογένειάς του για να εξαπολύσει επίθεση κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος προσπάθησε να κόψει $6δισ. από την κρατική χρηματοδότηση για τα Εθνικά Κέντρα Υγείας. Έπειτα, ο παρουσιαστής επικρότησε την απόφαση του Κογκρέσου να απορρίψει την πρόταση του Trump και μάλιστα να αυξήσει τη χρηματοδότηση κατά $2δισ.

Ο Kimmel είπε πως η εμπειρία του δείχνει ακριβώς γιατί όλοι οι Αμερικανοί χρειάζονται πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, και ιδιαίτερα αυτοί που, όπως ο γιος του, γεννιούνται με προϋπάρχουσες παθήσεις.

«Αν το μωρό σας πρόκειται να πεθάνει αλλά μπορεί να το αποφύγει, δεν θα έπρεπε να μετρά το πόσα λεφτά βγάζετε», είπε. «Πιστεύω πως είτε είσαι Ρεπουμπλικανός, είτε Δημοκράτης, είτε κάτι άλλο, όλοι συμφωνούμε σε αυτό, σωστά;», πρόσθεσε.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε πως οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι μας εκπροσωπούν -οι άνθρωποι που αυτή τη στιγμή συνεδριάζουν για εμάς στην Ουάσιγκτον- το καταλαβαίνουν αυτό. Ας σταματήσουμε τις βλακείες. Δεν πρόκειται για ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν ομάδες. Εμείς είμαστε η ομάδα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μην αφήνετε τις κομματικές διαμάχες να μας διχάζουν για κάτι που κάθε τίμιος άνθρωπος θέλει», είπε ο Kimmel και συνέχισε: «Κανένας γονείς δεν πρέπει να βρίσκεται ποτέ στη θέση να αποφασίσει αν μπορεί να σώσει τη ζωή του παιδιού του. Αυτό απλά δεν πρέπει να γίνεται. Όχι εδώ».

Αργότερα ο Kimmel μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα τα στοιχεία του νοσοκομείου για όποιον ήθελε να κάνει μια δωρεά προκειμένου να βοηθήσει κι άλλα μωρά.

Η McNearney έστειλε επίσης το δικό της μήνυμα στον κόσμο: