9 τρόποι με τους οποίους καταστρέφετε τα ρούχα σας χωρίς να το καταλάβετε

9 τρόποι με τους οποίους καταστρέφετε τα ρούχα σας χωρίς να το καταλάβετε
a series of bright modern fashion women's dresses on hangers in a white cupboard for summer and spring
iprachenko via Getty Images
a series of bright modern fashion women's dresses on hangers in a white cupboard for summer and spring

Το να προσέχει κανείς τα πράγματά του είναι κάτι που δεν είναι πάντα έμφυτο, αλλά αξίζει να καλλιεργηθεί. Ειδικά εάν μιλάμε για τα αγαπημένα ρούχα και παπούτσια ή τις μονάκριβες μας τσάντες.

Μερικές φορές ωστόσο, ακόμα και εάν εσείς πιστεύετε ότι τα φροντίζετε, εκείνα πάλι φθείρονται. Τι κάνετε λάθος; Το PureWow έχει την απάντηση.

Να πώς μπορεί να τα καταστρέφετε χωρίς καν να το καταλαβαίνετε:

Τα στέλνετε υπερβολικά συχνά στο καθαριστήριο

Στα καθαριστήρια χρησιμοποιούνται πολλά χημικά τα οποία μπορούν να φθείρουν τα ρούχα σας. Εάν η ταμπέλα λέει «στεγνό καθάρισμα» και όχι «στεγνό καθάρισμα μόνο», μπορείτε να πλύνετε το ρούχο μόνοι σας στο χέρι. Έτσι θα κάνετε και οικονομία.

Δεν τα βγάζετε από το πλαστικό

Υπάρχουν βέβαια και εκείνα τα ρούχα που δεν έχετε άλλη επιλογή από το να τα στείλετε στο καθαριστήριο. Μόλις όμως τα πάρετε σπίτι, θα πρέπει να τα βγάλετε από την πλαστική τους θήκη, γιατί όσο μένουν κλεισμένα μέσα σε αυτή, τα χημικά που αναφέραμε παγιδεύονται μέσα και ίσως φθείρουν περαιτέρω το ρούχο.

Διπλώνετε το δέρμα

Οι κρεμάστρες με πιαστράκια μπορούν να «τραυματίσουν» ανεπανόρθωτα τα δερμάτινα σας ρούχα. Για να το αποφύγετε αυτό, βάλτε ένα ύφασμα κάτω από τα πιαστράκια και βάλτε το ρούχο σας ανάμεσα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις ψηλές δερμάτινες μπότες σας.

Στοιβάζετε ρούχα και αξεσουάρ από λουστρίνι το ένα πάνω στο άλλο

Το δέρμα από λουστρίνι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, ιδιαίτερα στη ζέστη και έχει την τάση να κολλάει σε ό,τι ακουμπάει, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην αλλοίωση της υφής ή του χρώματός του. Η σωστή κίνηση είναι τα φυλάξετε σε χωριστές υφασμάτινες τσάντες.

Κρεμάτε τις τσάντες σας

Μοιάζει ιδιαίτερα βολικό να έχετε τις τσάντες σας κρεμασμένες όλη την ώρα, αλλά τελικά τους κάνει κακό. Η συνεχής πίεση στα χερούλια μπορεί να προκαλέσει φθορά στις ραφές και να μειώσει τον χρόνο ζωής της πολύτιμης τσάντα σας.

Δεν κλείνετε τα φερμουάρ

Κλείστε τα φερμουάρ από τα παντελόνια σας πριν να τα βάλετε στο πλυντήριο για να προστατέψετε τα άλλα ρούχα από τα σκισίματα. Κάντε το ίδιο με τις τσάντες και τα παπούτσια σας όσο δεν τα χρησιμοποιείτε για να διατηρήσετε το σχήμα τους.

Κρεμάτε τα πλεκτά σας

Εάν κρεμάτε τα πλεκτά πουλόβερ και φορέματα σας, τότε αυτά ίσως ξεχειλώσουν και χάσουν την ωραία εφαρμογή που έχουν πάνω σας. Είναι προτιμότερο να τα διπλώσετε και να τα βάλετε σε ράφια ή συρτάρια.

Κρεμάτε ρούχα σε σιδερένιες κρεμάστρες

Σας τις δίνουν από το καθαριστήριο, αλλά δεν θα πρέπει ποτέ να κρεμάτε ρούχα σε αυτές. Δημιουργούν σημάδια στους ώμους των ρούχων σας. Προτιμήστε ξύλινες ή βελούδινες κρεμάστρες.

Δεν σκουπίζετε τα παπούτσια σας

Αφού βγάλετε τα παπούτσια σας, θα πρέπει κάθε μέρα να τα καθαρίσετε από τη σκόνη και οτιδήποτε άλλο βρεθεί επάνω τους. Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό, αλλά μακροπρόθεσμα αυτό θα τα βοηθήσει να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.