Ελβετός διπλός κατάσκοπος κατάφερε να διεισδύσει σε γερμανικό υπουργείο. Κατασκοπευτικό θρίλερ στην κεντρική Ευρώπη

Ελβετός διπλός κατάσκοπος κατάφερε να διεισδύσει σε γερμανικό υπουργείο
german police patrol car with flashing blue lights on the street
german police patrol car with flashing blue lights on the street
huettenhoelscher via Getty Images

Οι γερμανικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ενός Ελβετού διπλού κατασκόπου, ο οποίος φέρεται να έδινε στις ελβετικές αρχές τα ονόματα των Γερμανών ερευνητών που αναζητούν κρυφούς λογαριασμούς Γερμανών σε ελβετικές τράπεζες.

Με λίγα λόγια, προσπαθούσε να παγώσει τις έρευνες για την φοροαποφυγή στην Γερμανία, προστατεύοντας παράλληλα την φερεγγυότητα των τραπεζών στην Ελβετία. Για να τα καταφέρει, είχε αρχίσει να εργάζεται για γερμανικό υπουργείο, το οποίο δεν κατονομάζεται.

Ο Ελβετός κατάσκοπος, γνωστός μόνο ως Ντάνιελ, συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Φρανκφούρτης με την κατηγορία ότι κατασκόπευε τους Γερμανούς φορο-ελεγκτές. Ο ίδιος φέρεται στην συνέχεια να έδινε τα ονόματά τους στις ελβετικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες με την σειρά τους τα έδιναν στις τράπεζες.

Οι τελευταίες θα μπορούσαν στην συνέχεια να μηνύσουν τους φορο-ελεγκτές με την κατηγορία απέκτησαν παράνομα πρόσβαση στα συστήματά τους, στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν κρυφούς λογαριασμούς Γερμανών πολιτών.

Η υπόθεση θυμίζει ταινία κατασκοπείας, με τον Ελβετό να έχει καταφέρει αν διεισδύσει βαθιά μέσα σε γερμανικό υπουργείο. Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει εξηγήσει από την Ελβετία.

Δημοφιλή