Κηδείες σε ζωντανή μετάδοση αποκλειστικά για τους Millennials

Κηδείες σε ζωντανή μετάδοση αποκλειστικά για τους Millennials
shot of roses and flowers on top of coffin
shot of roses and flowers on top of coffin
Kameleon007 via Getty Images

Μία νέα (όχι και τόσο φυσιολογική) τάση φαίνεται να υιοθετούν ολοένα και περισσότεροι Millennials (άτομα που έχουν γεννηθεί από τις αρχές του 1980 έως και τις αρχές του 2000).

Τα άτομα αυτής της γενιάς λοιπόν δείχνουν να μην έχουν πρόβλημα να παρακολουθήσουν τις κηδείες αγαπημένων τους προσώπων σε απευθείας μετάδοση.

Έρευνα που διεξήχθη από την Royal London και το Refinery29 κατέδειξε ότι το ένας στους τρεις ενήλικους ηλικίας μεταξύ 18-34 ετών δεν θέμα να παρακολουθήσουν μία τελετή σε ζωντανή μετάδοση, σε σύγκριση με το μόλις 23% των ατόμων, ηλικίας μεταξύ 35 και 54 ετών.

«Πολλοί ηλικιωμένοι δεν αισθάνονται άνετα με αυτό, αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι οι νέοι άνθρωποι είναι πολύ πιο ανοικτοί να τιμήσουν τους αγαπημένους τους με διαφορετικό τρόπο», δήλωσε η Μόνα Πάτελ, εκπρόσωπος Τύπου της Royal London.

Και αυτό έχει κάποιο νόημα αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι Millennials περνούν τον περισσότερο χρόνο της ζωής τους σερφάροντας στο Διαδίκτυο. To Facebook έχει ήδη γεμίσει με αναμνηστικές σελίδες αποθανόντων, όπου τα αγαπημένα τους άτομα δημοσιεύουν φωτογραφίες για να θυμούνται τις παλιές καλές ημέρες μαζί τους. Είναι επίσης γνωστό ότι όλο και περισσότερα άτομα στρέφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τη θλίψη τους.

Φυσικά, το να παρακολουθεί κάποιος μία κηδεία σε ζωντανή μετάδοση ακούγεται αρκετά πιο μακάβριο, αλλά έχει και τα θετικά του. Σε περιπτώσεις για παράδειγμα που κάποιοι ενδέχεται να χάσουν την κηδεία ενός αγαπημένου τους προσώπου, λόγω ενός ταξιδιού, ή λόγω απόστασης, εξόδων και φόρτου εργασίας, δίνεται η ευκαιρία σε φίλους και μέλη της οικογένειας να πουν το τελευταίο αντίο στον/στην αγαπημένο/η τους μέσω των υπολογιστών τους.

Πηγή: New York Post

Δημοφιλή