Eπιβάτης αεροπλάνου ζήτησε πρωινό χωρίς γλουτένη και αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε κανείς

Eπιβάτης αεροπλάνου ζήτησε πρωινό χωρίς γλουτένη και αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε κανείς
This is what you get now for a plane ticket. A drink and nothing else.
This is what you get now for a plane ticket. A drink and nothing else.
P_Wei via Getty Images

Ένας επιβάτης, που παρήγγειλε πρωινό χωρίς γλουτένη κατά τη διάρκεια της εννιάωρης πτήσης του, υποστηρίζει ότι αντ' αυτού έλαβε μία και μόνο μπανάνα, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι επιβάτες απολάμβαναν αυγά με λουκάνικα.

Ο λόγος για τον Μάρτιν Παβέλκα από το Λονδίνο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το προσωπικό του αεροσκάφους των «All Nippon Airways» του σέρβιρε μία μπανάνα κατά τη διάρκεια της πτήσης από το Τόκιο στο Σίδνεϊ, που αποτελούσε το δεύτερο σκέλος του ταξιδιού του προς την Αυστραλία. Ενός ταξιδιού αξίας...1.200 δολαρίων.

Η μπανάνα σερβιρίστηκε στον επιβάτη μαζί με μία ετικέτα στην οποία υπήρχαν τα αρχικά ΧΓ(χωρίς γλουτένη) και με ένα πακέτο το οποίο περιλάμβανε ένα μαχαίρι, ένα πιρούνι και αλάτι.

Ο κ. Παβέλκα που πάσχει από κοιλιοκάκη, μία πεπτική κατάσταση κατά την οποία τα τοιχώματα που καλύπτουν το λεπτό έντερο έχουν υποστεί βλάβη και δεν μπορούν να απορροφήσουν κανονικά τα θρεπτικά συστατικά στην κυκλοφορία του αίματος, αναφέρει ότι το προηγούμενο βράδυ είχε λάβει ένα κανονικό γεύμα. Ωστόσο περίμενε ένα κανονικό πρωινό.

«Σε όλους τους υπόλοιπους επιβάτες είχαν σερβίρει ένα πλήρες πρωινό γεύμα αποτελούμενο από αυγά, λουκάνικα, μανιτάρια, ψωμί και γιαούρτι», δήλωσε στην Evening Standard. «Αυτή ήταν μια πτήση εννέα ωρών. Παρόλο που σίγουρα πρόκειται για ένα τρόφιμο χωρίς γλουτένη, η μπανάνα δεν θα μπορούσε να κρατήσει το στομάχι μου γεμάτο για ώρες».

Ο κ. Παβέλκα, που διαμαρτυρήθηκε για το περιστατικό στην αεροπορική εταιρεία, είπε επίσης ότι οι υπόλοιποι επιβάτες γελούσαν ενώ εκείνος εξέφραζε τα παράπονά του στην αεροσυνοδό.

«Νομίζω ότι και η αεροσυνοδός συνειδητοποίησε ότι αυτό δεν ήταν σωστό», είπε. «Το λάθος μάλλον έχει να κάνει με τη διοίκηση».

Πάντως η All Nippon Airways μιλώντας στην Daily Telegraph είπε ότι: «Η εταιρεία μας είναι περήφανη όταν προσφέρει μία ευχάριστη εμπειρία σε όλους τους πελάτες της και όσον αφορά σε αυτόν τον επιβάτη, μάλλον δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες του. Ζητήσαμε συγνώμη σε αυτόν προσωπικά και λόγω του συγκεκριμένου συμβάντος εξετάζουμε την πολιτική μας σχετικά με τις επιλογές τροφίμων χωρίς γλουτένη και τον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετούνται οι επιβάτες που τα επιλέγουν».

Δημοφιλή