«Ενοικιαζόμενοι εκτελεστές» πίσω από την εκτέλεση του bodybuilder στα Γλυκά Νερά;

«Ενοικιαζόμενοι εκτελεστές» πίσω από την εκτέλεση του bodybuilder στα Γλυκά Νερά;
Nikos Libertas / SOOC

Το σενάριο των «ενοικιαζόμενων» εκτελεστών εξετάζει μεταξύ άλλων η Ασφάλεια Αττικής για την εκτέλεση του 47χρονου Β.Γ., που έγινε το πρωί της Τετάρτης μπροστά στα μάτια του 11χρονου γιου του έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών.

Οι δράστες φέρονται να εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου που ήταν χρεωμένο στο θύμα από παλιά για κάποια «ανοιχτή» του υπόθεση. Ο Β.Γ. ήταν ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα που είχε καταφέρει να επιβιώσει στον ανηλεή πόλεμο ανάμεσα σε συμμορίες νονών της νύχτας, παρότι μπήκε στον σκοτεινό αυτόν κόσμο από πολύ μικρή ηλικία. Στα 18 του χρόνια ξεκίνησε επαγγελματικά το bodybuilding και σχεδόν ταυτόχρονα έγινε το «δεξί χέρι» γνωστού νονού, που κυριαρχούσε στην παραλιακή και στον Πειραιά. Τα χρόνια που ακολούθησαν ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία, καθώς κέρδισε την εμπιστοσύνη του «αρχηγού».

Στις 15 Ιανουαρίου του 2003 ο 47χρονος απασχόλησε για πρώτη φορά ιδιαίτερα έντονα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς έπεσε θύμα ενέδρας θανάτου από νονούς της νύχτας. Τότε, είχε δεχθεί πυροβολισμούς στον Πειραιά και γλίτωσε από θαύμα. Ένα χρόνο αργότερα συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που κατηγορούνταν για περισσότερες από 200 εκβιάσεις. Καταδικάστηκε, εξέτισε μερικά χρόνια κάθειρξης και αφέθηκε ελεύθερος. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον θεωρούσαν «πρωτοπαλίκαρο» βαρυποινίτη που τότε κυριαρχούσε σε πολλές περιοχές της Αττικής. Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώθηκαν το 2011 όταν ο Β.Γ. ήταν –μαζί με τον βαρυποινίτη- ο ένας από τους 217 νονούς της νύχτας που κατηγορήθηκαν για εκβιάσεις και συμβόλαια θανάτου.

Το Μάιο του 2011 είχε παραδοθεί φτάνοντας με ταξί στα δικαστήρια. «Καλησπέρα, ονομάζομαι Β. Γ. Ήρθα να με συλλάβετε», είπε ενώπιον της 4ης Ειδικής Ανακρίτριας Πειραιά. Σε βάρος του εκκρεμούσε ποινή κάθειρξης 7 ετών για διάφορα αδικήματα.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι η δολοφονία, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, αφορά κάποια ανοιχτή υπόθεση του παρελθόντος, ενώ δεν αποκλείεται οι εκτελεστές να είναι «ενοικιαζόμενοι». Στο πλαίσιο αυτό ερευνώνται ομοιότητες με τη δολοφονία του επιχειρηματία (και επίσης αθλητή bodybuilding) Μιχάλη Γιατράκη στην οδό Κεφαλληνίας στον Άλιμο. Η επίθεση του 2016 είχε γίνει, όπως έλεγαν τότε αρμόδιοι αξιωματικοί, από μισθωμένους δολοφόνους. Ο αριθμός των δραστών και ο τρόπος δράσης θυμίζει στους αστυνομικούς τη χθεσινή επίθεση. Ο Γιατράκης είχε συλληφθεί και φυλακιστεί το 2009 για εμπόριο ναρκωτικών.

Δημοφιλή