Ο Βαρουφάκης σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ: Αν δεν ήμουν εγώ και ο Τσίπρας δεν θα ήσουν σε αυτό το στούντιο

Ο Βαρουφάκης σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ: Αν δεν ήμουν εγώ και ο Τσίπρας δεν θα ήσουν σε αυτό το στούντιο
Youtube/ERT3Social

Εντύπωση προκάλεσε ο προκλητικός τόνος και οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σε δημοσιογράφο της EΡΤ3.

Πριν από μερικές ημέρες, στις 28 Απριλίου, ο κ. Βαρουφάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Επικοινωνία», όπου και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον αγώνα των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ, στη σημασία και στη συμβολή της «ΕΡΤopen».

Κάποια στιγμή ωστόσο οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή τη συζήτηση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Συγκεκριμένα όταν η παρουσιάστρια της EΡΤ3 ανάφερε ότι «ακούμε από κυβερνητικά χείλη - ο. Τζανακόπουλος το είπε- ότι ακόμα και να ψηφίσουν τα μέτρα, αν δεν πάρουμε το χρέος δεν θα ισχύσουν τα μέτρα».

Και τότε ο κ. Βαρουφάκης ρώτησε τη δημοσιογράφο: «Εσείς το πιστεύετε αυτό;Γιατί ζούμε στην ίδια χώρα». Και εκείνη απάντησε: «Όχι δεν ζούμε στην ίδια χώρα. Εγώ ζω σε αυτή τη χώρα, εσείς δεν ζείτε».

Αυτή ήταν και η φράση της δημοσιογράφο που οδήγησε στην επιθετική αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών ο οποίος της είπε χαρακτηριστικά: «Ένας από τους λόγους που είστε εδώ, σ’ αυτό το στούντιο, είναι γιατί εγώ με τον Αλέξη Τσίπρα, το 2013, δώσαμε την μάχη, εμείς παλέψαμε όχι εσείς, πέσατε στην παγίδα της τρόικας εσωτερικού, δεν θα ήσασταν σ’ αυτό το στούντιο αν δεν ήμουν εγώ!».

«Kρατήστε λίγο τα προσχήματα...», ήταν η παρότρυνση του κ. Βαρουφάκη προς την δημοσιογράφο ενώ το επιθετικό ύφος είχε και συνέχεια.

Δείτε το απόσπασμα από το 12ο λεπτό του βίντεο:

Δημοφιλή