Γιατί η Βενετία απαγόρευσε τα σουβλατζίδικα και τα ταχυφαγεία;

Γιατί η Βενετία απαγόρευσε τα σουβλατζίδικα και τα ταχυφαγεία;
Getty Images via Getty Images

Οι τοπικές αρχές της Βενετίας απαγόρευσαν το άνοιγμα νέων καταστημάτων που πωλούν κεμπάμπ, σουβλάκι και εν γένει όλα τα ταχυφαγεία, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.

Ο νόμος πέρασε την Πέμπτη και περιορίζει ακόμα και τα καταστήματα που πωλούν πίτσες με το κομμάτι, ενώ γλιτώνουν όσοι πωλούν χειροποίητα παγωτά. Στόχος είναι να περιοριστεί η κατανάλωση γρήγορου φαγητού στους δρόμους, ώστε, όχι μόνο να κρατηθούν καθαροί οι υπαίθριοι χώροι, αλλά και να προστατευτούν τα παραδοσιακά προϊόντα.

«Θέλουμε να βάλουμε φρένο στις δραστηριότητες εκείνες που δεν είναι σύμφωνες με την διατήρηση και ανάπτυξη της πολιτιστικής παράδοσης της Βενετίας», δήλωσε η επικεφαλής της τουριστικής υπηρεσίας της ιταλικής πόλης, Πάολα Μαρ.

Η Μαρ εξήγησε ότι θα σχεδιαστούν χώροι πικ-νικ για να αποφεύγεται η κατανάλωση φαγητού στα τουριστικά χοτ-σποτ, τα οποία συχνά γεμίζουν από τα σκουπίδια των τουριστών. Η Βενετία δεν είναι η πρώτη ιταλική πόλη που προβαίνει σε τέτοιου είδους μέτρα, με την Βερόνα να έχει ήδη απαγορεύσει τα κεμπαμπτζίδικα και την Φλορεντία να προσπαθεί να επιβάλει στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου να σερβίρουν κατά 70% τοπικά προϊόντα και συνταγές.

Το μέτρο βρίσκει σύμφωνο αρκετούς Βενετσιάνους, οι οποίοι συχνά υποδέχονται τους τουρίστες με πανό που αναγράφουν «Τουρίστες φύγετε! Καταστρέφετε την περιοχή!».

Δημοφιλή