Ο ρόλος που ταιριάζει στην ΑΕΚ

Ο ρόλος που ταιριάζει στην ΑΕΚ
CONTRA

Στον αποψινό τελικό Κυπέλλου η ΑΕΚ δεν είναι φαβορί. Κανείς δεν μπορεί να πει βέβαια ότι είναι και αουτσάιντερ, αφού η αίσθηση που υπάρχει γενικότερα είναι ότι οι πιθανότητες για την κατάκτηση της κούπας είναι μοιρασμένες. Οι στοιχηματικές από την άλλη δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, βασισμένες στα δικά τους κριτήρια.

Εγώ από την πλευρά μου θεωρώ πως ο ρόλος της ΑΕΚ, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα πριν από τη σέντρα, είναι αυτός που της ταιριάζει... γάντι. Άπαντες στην ομάδα κρατούν χαμηλό προφίλ. Τι κι αν αυτοί είναι που έρχονται ως τροπαιούχοι σε αυτόν τον τελικό. Δεν το σκέφτονται, αυτό δείχνουν τουλάχιστον και με δεδομένο ότι στην αντίπερα όχθη υπάρχει μια υπεραισιοδοξία (στο περιβάλλον της ομάδας και όχι στον πυρήνα της) για την έκβαση του αποψινού αγώνα, έχω την αίσθηση ότι δίνουν στους “κιτρινόμαυρους” ένα αβαντάζ.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ για το σημερινό παιχνίδι, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποια έκπληξη στην αρχική 11άδα, αν και βάσει λογικής ο Ισπανός θα ... πατήσει στο πλάνο που έφερε την ομάδα του στον τελικό, δηλαδή τους παίκτες που χρησιμοποίησε στους δύο ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό.

Σε αυτή την περίπτωση, σε διάταξη 4-2-3-1 ο Ανέστης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ο Γκάλο στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ντίντακ στο αριστερό, με τους Τσιγκρίνσκι και Βράνιες να συνθέτουν το αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή οι Σιμόες και Γιόχανσον θα πάρουν θέσεις ως αμυντικά χαφ, ενώ οι Πατίτο, Μάνταλος και Χριστοδουλόπουλος θα πάρουν θέσεις πίσω από το μοναδικό προωθημένο Αραούχο.

Μια σκέψη που ενδέχεται να έχει στο μυαλό του ο Μανόλο είναι να παίξει με 4-3-3 ρίχνοντας από την αρχή του αγώνα τον Γαλανόπουλο για να πλαισιώσει τους Σιμόες και Γιόχανσον και σε αυτή την περίπτωση ο Μάνταλος θα πάει στο ένα άκρο της επίθεσης, με τον Αραούχο στην κορυφή κι έναν εκ των Πατίτο, Χριστοδουλόπουλου, Βάργκας, ή ακόμη και ο Μπακασέτας να διεκδικούν την τελευταία θέση στη βασική 11άδα.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και πολλά είχαν ακουστεί για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Πανθεσσαλικό, αυτό που διαπιστώσαμε όσοι βρεθήκαμε χθες στο γήπεδο είναι ότι από τις εργασίες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, ο χλοοτάπητας δεν αντιμετωπίζει εξόφθαλμα προβλήματα.

Πάντως χθες στην αρχή της προπόνησης της ΑΕΚ, οι δύο τερματοφύλακές της έκαναν ασκήσεις με τα πόδια μπροστά από την εστία τους. Συγκεκριμένα τους επέστρεφαν την μπάλα συρτά και με δύναμη πίσω στην εστία και αυτοί καλούνταν να την πασάρουν με τη μία. Δεν ήταν κάτι τυχαίο, αφού όπως έγινε γνωστό στο χώρο αυτό έγιναν βελτιωτικές εργασίες, καθώς ο χλοοτάπητας βρισκόταν σε άθλια κατάσταση.

Από εκεί και πέρα ήταν θεαματικό το γεγονός ότι στις εξέδρες του Σταδίου βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι της ΕΠΟ, οι οποίοι κολλούσαν αυτοκόλλητα στα καθίσματα, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την αρίθμηση και όπως φαίνεται τα κατάφεραν.

ΣΕ... ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΠΟΛΗ

Κάνοντας μια βόλτα στην παραλία του Βόλου χθες βράδυ, διαπίστωνε κανείς ότι επρόκειτο για μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Ανά 100 με 200 μέτρα, υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες στέκονταν διακριτικά έτοιμες να επέμβουν σε οποιαδήποτε εστία έντασης.

Από όσο γνωρίζω ένταση δεν υπήρξε, αν και οπαδοί των δύο ομάδων βρίσκονταν σε πολύ κοντινή απόσταση. Το μεγάλο τεστ βέβαια είναι σήμερα, στις ώρες που θα ακολουθήσουν μέχρι τη σέντρα του αγώνα, αλλά και μετά το τέλος του. Ας ευχηθούμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, τόσο εντός, όσο και εκτός του γηπέδου.

Πηγή: Contra

Δημοφιλή