Γαλλίδα βουλευτής πέθανε σε δημόσια συγκέντρωση υπέρ του Μακρόν

Γαλλίδα βουλευτής πέθανε σε δημόσια συγκέντρωση υπέρ του Μακρόν
Twitter

Μια Γαλλίδα βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η Κορίν Ερέλ, 50 ετών, πέθανε ξαφνικά το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη διάρκεια μιας δημόσιας συγκέντρωσης υπέρ του κεντρώου υποψηφίου Εμμανουέλ Μακρόν στη Βρετάνη, στη βορειοδυτική Γαλλία.

«Πληροφορήθηκα με μεγάλη λύπη τον θάνατο της Κορίν Ερέλ έπειτα από αδιαθεσία εν μέσω μιας συγκέντρωσης στο Πλουιζί, ενώ έπαιρνε τον λόγο ενώπιον 300 ακτιβιστών για να υπερασπιστεί τις αξίες της Δημοκρατίας», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν.

«Βουλευτής από το 2007, ήταν πλήρως αφοσιωμένη στη βουλευτική λειτουργία της παραμένοντας ωστόσο κοντά στους ανθρώπους με μια πάντα διακριτική προσοχή», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η Κορίν Ερέλ, που ήταν η τελευταία ομιλήτρια σε μια συνάντηση υποστήριξης της εκστρατείας του Μακρόν, κατέρρευσε στη σκηνή ενώ εκφωνούσε την ομιλία της. Διακομίστηκε επειγόντως στο νοσοκομείο όπου ανακοινώθηκε ο θάνατός της.

Η βουλευτής από τη Βρετάνη είχε ενταχθεί στο κίνημα En marche! (Εμπρός) του πρώην υπουργού Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, του κεντρώου υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές, ο οποίος θεωρείται από τις δημοσκοπήσεις φαβορί στον δεύτερο γύρο απέναντι στην ηγέτιδα της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή