Σκληρό ροκ από Μητσοτάκη εν όψει της ψήφισης των μέτρων

Σκληρό ροκ από Μητσοτάκη εν όψει της ψήφισης των μέτρων
Sooc

Με την υπόθεση της ψηφοφορίας των μέτρων απο τη Βουλή να μπαίνει στην τελική ευθεία (εντός της εβδομαδας κατατίθενται το σχετικό νομοσχέδιο), ο πρόεδρος της ΝΔ πυκνώνει τις δημόσιες εμφανίσεις του (σήμερα στον ΣΚΑΪ 100.3) σε μια προσπάθεια να πείσει για το διαφορετικό μίγμα πολιτικής που προτείνει, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «όσοι συμπολίτες μας παγιδεύονται από το εύκολο αφήγημα του λαϊκισμού να μην με ψηφίσουν, όμως νομίζω ότι η σιωπηλή πλειοψηφία δεν ζητάει παραμύθια από την πολιτική».

Στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια πρόγευση της στάσης που θα κρατήσει κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την επικύρωση των μέτρων, με τον ίδιο να δεσμεύεται για μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις στο 20%, μέσα σε 2 χρόνια, αλλά και η ανάγκη να «εξασφαλίσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και να θέσουμε στους εταίρους τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ένα από τα αρνητικά που θα κληρονομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση είναι η δέσμευση σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια».

Παράλληλα, δήλωσε ότι το κόμμα του ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μείωση ΕΝΦΙΑ και του φόρου στις επιχειρήσεις και στοχευόμενη μείωση στα αγροτικά εφόδια, αλλά αποσαφήνισε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε άλλες μειώσεις. «Δεν μπορώ να τα μειώσω όλα» δήλωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε 27 φόρους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αύξησε μόνο 1 φόρο, τέτοια επαφή με την πραγματικότητα έχει».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ.Μητσοτακης στο ζήτημα των προσλήψεων στο δημόσιο σημειώνοντας ότι στο πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπεται η αναλογία για μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, διαβεβαιώνοντας είπε ότι «ο νεοπροσλαμβανόμενος στο δημόσιο τομέα είναι δόκιμος για δύο χρόνια, τώρα όμως δίχως αξιολόγηση όλοι μονιμοποιούνται. Πρέπει όμως να αξιολογούνται και αν δεν είναι κατάλληλοι να μην γίνονται μόνιμοι. Η χώρα χρειάζεται ένα ανταγωνιστικό δημόσιο και μία παραγωγική ιδιωτική οικονομία».

Μάλιστα έβαλε στο στόχαστρο της κριτικής του τον αναπληρωτη υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι πρέπει να ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα της υγείας αντί να κάνει χυδαία σόου στα κοινωνικά δίκτυα παραβιάζοντας το απόρρητο των εγχειρήσεων και κατηγόρησε συνολικά την κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας κομματικού κράτους με φάμπρικα μετακλητών και νέα γενιά συμβασιούχων με παρά πολλές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

"Η χώρα χρειάζεται παραγωγικό δημόσιο και ανταγωνιστική ιδιωτική οικονομία με επιβράβευση των αποδοτικών δημόσιων υπαλλήλων" σημείωσε με νόημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν καυστικός για την υπόθεση εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ και απευθυνόμενος στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη σχολίασε ότι «το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός δεν το αποφασίζει κανένας Σαββίδης, αλλά ο κυρίαρχος λαός» σημειώνοντας ότι οι επενδύσεις χρειάζονται κανόνες, και «όλοι οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι αρκεί να τηρούν το νόμο και να μη θεωρούν ότι πρέπει να αποκτήσουν έλεγχο των ΜΜΕ για να αποκτήσουν προστασία. Αυτός είναι ο ορισμός της διαπλοκής, είναι δημόσια ομολογία διαπλοκής».

Τέλος, αναφερόμενος στη νίκη Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για τη νίκη της κοινής λογικής απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού.

«Η εκλογή Μακρόν έδειξε ότι δεν χρειάζεται να λες ψέματα για να κερδίσεις τις εκλογές» δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δημοφιλή