Παραδόθηκε ο ένοπλος που είχε καταλάβει τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα

Οπλισμένος άνδρας κατέλαβε τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα
Eurokinissi/Photo αρχείου

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική διεύθυνση Χανίων, καθώς ένας ένοπλος κατέλαβε το πρωί τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ, στην Σούδα Χανίων- ο οποίος τελικά παραδόθηκε το μεσημέρι.

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 45 ετών, ο οποίος κρατώντας όπλο εισέβαλε στο κτήριο του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα με αίτημα να μην του αφαιρεθεί η άδεια περιπτέρου που διατηρεί στο παλιό λιμάνι της πόλης και για το οποίο υπάρχει απόφαση κατεδάφισης. Την ώρα της εισβολής στο χώρο βρίσκονταν τρεις εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ οι οποίοι ωστόσο πρόλαβαν να κλειδωθούν σε ένα δωμάτιο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή ενώ από την πρώτη στιγμή κλήθηκε και ειδικός ψυχολόγος-διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ. Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας πυροβόλησε κατά των αστυνομικών, ενώ έχει τραυματιστεί στο πόδι.

Στο σημείο έφτασε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ο οποίος σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση ανέλαβε γραπτή δέσμευση ότι, τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο, δεν θα εφαρμοστεί η απόφαση κατεδάφισης.Έξω από το κτίριο βρέθηκαν και συγγενικά πρόσωπα του δράστη.

Δημοφιλή