Τσακαλώτος: Η ρύθμιση του χρέους θα δημιουργήσει ασφαλές οικονομικό περιβάλλον

Τσακαλώτος: Η ρύθμιση του χρέους θα δημιουργήσει ασφαλές οικονομικό περιβάλλον
Eurokinissi

Τη θέση της ελληνικής πλευράς για τη ρύθμιση του χρέους ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Βαυαρίας Dr. Markus Söder, υπογραμμίζοντας ότι η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, στη δεδομένη στιγμή, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ασφαλούς οικονομικού περιβάλλοντος, πράγμα απαραίτητο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Kύκλοι του υπουργείου οικονομικών υπογράμμιζαν ότι μετά την πρόσφατη συμφωνία με τους θεσμούς πρέπει να αρχίσει και να ολοκληρωθεί η συζήτηση για την ρύθμιση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, όπως κατ επανάληψιν έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση"

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για τα βήματα που έπονται για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας. Ο Dr Söder με την σειρά του επεσήμανε ότι η γερμανική πλευρά αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση.

Κλείνοντας, ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα να σκεφτεί σοβαρά η Ευρώπη το θέμα της συμπερίληψης του κόσμου της εργασίας στην οικονομική ανάπτυξη. Επεσήμανε ότι εάν οι πολίτες της Ευρώπης νιώθουν ότι τους αναλογεί μόνο μερίδιο στη λιτότητα και όχι στην ανάκαμψη, αυτό θα ενισχύσει πολιτικά τις φυγόκεντρες δυνάμεις.

Μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον ομόλογό του της Βαυαρίας και τη συζήτηση που διεξήχθη σχετικά με τη ρύθμιση του χρέους, κύκλοι του υπουργείου υπογράμμιζαν ότι μετά την πρόσφατη συμφωνία με τους θεσμούς πρέπει να αρχίσει και να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, όπως κατ' επανάληψη έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή