ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδερφός μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς» ο ένας από τους δράστες της ληστείας στη Γεωπονική Σχολή

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi/Αρχειου

Υπό την επίβλεψη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται οι έρευνες για την πρωινή ληστεία στη Γεωπονική Σχολή. Και αυτό διότι, όπως προέκυψε, ο ένας από τους δύο δράστες είναι αδερφός φυλακισμένου μέλους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη κατά τη διαφυγή του και πλέον στις έρευνες συμμετέχει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για να διαπιστωθεί κατά πόσον μπορεί να σχετίζεται η ληστεία με τα σχέδια για την διεξαγωγή αντάρτικου πόλεως και του «επαναστατικού ταμείου».

Ο συλληφθείς είχε μηχανάκι το οποίο δεν έπαιρνε μπρος και έτσι αναγκάστηκε να φύγει τρέχοντας. Οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν και συνελήφθη. Αυτή την ώρα ο βρίσκεται στα γραφεία της ΓΑΔΑ. Ο νεαρός φέρεται να δήλωσε φοιτητής Πολυτεχνείου, ενώ στην κατοχή του είχε πιστόλι.

Ο συνεργός του δεν εντοπίστηκε από την Αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι τελικά δεν κρύφτηκε κάπου μέσα στη Γεωπονική Σχολή αλλά κατάφερε να διαφύγει. Η έρευνα που έγινε κατόπιν συνεννόησης Πρύτανη, Εισαγγελέα και Αστυνομίας εντός του εκπαιδευτικού ιδρύματος απέβη άκαρπη.