ΔΙΕΘΝΕΣ
11/05/2017 07:14 EEST | Updated 11/05/2017 07:14 EEST

Ειδική μονάδα για τη Βόρεια Κορέα από τη CIA

Reuters Staff / Reuters
Missiles are driven past the stand with North Korean leader Kim Jong Un and other high ranking officials during a military parade marking the 105th birth anniversary of North Korea's founding father, Kim Il Sung, in Pyongyang, April 15, 2017. REUTERS/Sue-Lin Wong

Τη δημιουργία μιας ειδικής μονάδας, η οποία θα είναι αρμόδια για την αποτίμηση της πυρηνικής απειλής από τη Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε η CIA.

Θεωρείται πως είναι η πρώτη μονάδα της αμερικανικής υπηρεσίας Πληροφοριών που ασχολείται αποκλειστικά με μία χώρα και η οποία θα συγκεντρώνει τους πόρους πολλών μονάδων και θα αναλύει τις πληροφορίες που αφορούν το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

Η δημιουργία της ανακοινώθηκε την ώρα υπάρχουν φόβοι ότι η Βόρεια Κορέα πρόκειται σύντομα να προχωρήσει σε μια έκτη πυρηνικό δοκιμή, κάτι που θα οξύνει ακόμη περισσότερο την ένταση στην ανατολική Ασία.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ένα προληπτικό πλήγμα κατά της Βόρειας Κορέας προκειμένου να την εμποδίσουν να αναπτύξει πυρηνικό πύραυλο.

«Οι απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας εξελίσσονται, οπότε η CIA πρέπει επίσης να εξελιχθεί για να αντεπεξέλθει», εξήγησε ο Τζόναθαν Λιου, εκπρόσωπος της CIA.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)