ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/05/2017 09:29 EEST | Updated 11/05/2017 09:29 EEST

Τσακαλώτος: Το έργο στο Ελληνικό θα προχωρήσει γρήγορα

SOOC

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει γρήγορα το έργο στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, επαναβεβαίωσε από την Ολομέλεια ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ωστόσο ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την παράδοση στην επενδυτή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σχετικώς με το θέμα, ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξει ακριβής χρόνος παράδοσης, δεδομένου ότι υπάρχουν ζητήματα που δεν εμπίπτουν στον έλεγχο της κυβέρνησης. Επ' αυτού, τόνισε ότι υπάρχουν οι Αρχές που εμπλέκονται στο έργο, οι οποίες αφενός είναι ανεξάρτητες να γνωμοδοτήσουν, αφετέρου έχουν τους χρόνους τους ως προς την έκδοση των αποφάσεών τους.

Ο κ. Τσακαλώτος, τόνισε πάντως ότι συντόμως θα επιλυθούν τα θέματα με το Δασαρχείο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία και ενημέρωσε επίσης ότι δρομολογείται η στελέχωση του γραφείου του Ελληνικού για να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό.

«Έχουν περάσει εννέα μήνες από τότε που συζητήσαμε εδώ ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και όπως το πάτε δεν θα τελειώσουν ούτε σε ένα χρόνο, αφού ούτε Προεδρικό Διάταγμα εκδόθηκε», υποστήριξε από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής.