Νομοθετική πρωτοβουλία για την πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων, προανήγγειλε ο Τζανακόπουλος

Νομοθετική πρωτοβουλία για την πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων, προανήγγειλε ο Τζανακόπουλος
sooc

Νομοθετική πρωτοβουλία για την πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα επεσήμανε την, όπως χαρακτηριστικά είπε, «απαράδεκτα προκλητική και σφύζουσα από χαιρεκακία» δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η κυβέρνηση δεν έκρυψε την ενόχλησή της για τη νέα διαρροή της απόφασης δικαστικού οργάνου λέγοντας ότι και οι θεσμοί πρέπει να προστατεύουν το κύρος τους. Ωστόσο στο μείζον ερώτημα τι πρόκειται να γίνει με τους συμβασιούχους ο Δ. Τζανακόπουλος δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει δύο πράγματα:

  1. θα ληφθεί κάθε πρωτοβουλία νομοθετική ή άλλη για καταβολή δεδουλευμένων
  2. θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα για την απαλλαγή των εργαζομένων από την ομηρία τους, θέτοντας τα κόμματα προ των ευθυνών τους

Ο Δ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι η απόφαση «δεν δικαιώνει τους συμβασιούχους σε σχέση με την μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Υπάρχει νομική βάση για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, το 903 του αστικού Κώδικα που αφορά τον αδικαιολόγητο πλουτισμό».

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης από τη Βουλή έγινε γνωστό ότι θα κατατεθεί αύριο, ότι θα συζητηθεί στις αρμόδιες Επιτροπές την Δευτέρα και την Τρίτη και θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την Τετάρτη και την Πέμπτη. Επομένως η ψήφιση θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 18 Μαΐου.

Επισημαίνεται είναι ότι ο Δ. Τζανακόπουλος εκτίμησε πως θα ξεπεραστούν οι προβλέψεις της Κομισιόν για ανάπτυξη 2,1%. «Με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και με βάση όσα έχουν γίνει στις διεθνείς αγορές χρήματος και το ελληνικό Χρηματιστήριο έχω την ισχυρή και εύλογη πεποίθηση ότι θα διαψεύσουμε προς τα πάνω τις προβλέψεις της Κομισιόν», είπε.

«Εξαιρετικά σημαντική» η αναγνώριση του έργου της κυβέρνησης από τις ΗΠΑ

Ο Δ. Τζανακόπουλος δεν έκρυψε τον θετικό τρόπο με τον οποίο υποδέχθηκε η κυβέρνηση την συνέντευξη του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στο «Βήμα», η οποία εκτιμήθηκε ως «ευλογία ΗΠΑ στον Τσίπρα». «Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η αμερικανική κυβέρνηση και διοίκηση αναγνωρίζει τα θετικά πράγματα που έχουν γίνει. Το διεθνές περιβάλλον έχει αρχίσει να αλλάζει την στάση του απέναντι στην Ελλάδα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι προκαθορισμένη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την αντιπαράθεση της ΝΔ με την Βενεζουέλα. «Η σύγκρουση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και ένα κράτος είναι κρίσιμη αλλά δεν είναι σοβαρή. Είναι επικοινωνιακό τερατούργημα της ηγεσίας της ΝΔ επειδή έχει καταρρεύσει το πολιτικό της αφήγημα. Καλό θα ήταν να μην εμπλέκει ξένα κράτη στην πολιτική της αντιπαράθεση», είπε.

Δημοφιλή