ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/05/2017 13:53 EEST | Updated 11/05/2017 13:54 EEST

Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας : Ανησυχούμε από τις επιθέσεις κατά προσφύγων στην Λέρο

NurPhoto via Getty Images
Volunteers distributes clothes to the group of new arrived migrants that were transfered from Leros, and are awaiting in Kos Harbour to take the evening ferry to Athenes. Kos town, Kos Island, Greece, on October 24, 2015. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by NurPhoto/NurPhoto via Getty Images)

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που μαρτυρούν ότι πρόκειται για οργανωμένες επιθέσεις από ομάδες, με προαποφασισμένο τρόπο επίθεσης και κίνητρο, σχολιάζει το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, για τις επιθέσεις κατά προσφύγων στη Λέρο και καλεί τις αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τα θύματα να λάβουν κατάλληλη υποστήριξη και προστασία.

Όπως σημειώνει το Δίκτυο σε σημερινή ανακοίνωσή του, «στις ευαίσθητες περιοχές, όπου τόσο ο τοπικός πληθυσμός, όσο και οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες υφίστανται πίεση, η απραξία ή η ανοχή έναντι ρατσιστικών επιθέσεων με στόχο τον κατευνασμό της έντασης εντός της κοινωνίας, δύναται να ευνοήσει την ατιμωρησία» και συμπληρώνει ότι «όσο αυξάνονται τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση του πληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καθεστώς αβεβαιότητας στα σημεία εισόδου, μεγαλώνει και ο κίνδυνος ολίσθησης της κοινωνίας σε ρατσιστικές εξάρσεις. Σε καμία όμως περίπτωση, τα προβλήματα αυτά δεν αποτελούν ελαφρυντικό για την εκδήλωση και την ατιμωρησία ρατσιστικών επιθέσεων».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)