Soundwave tattoos: Ήρθε η μέρα που θα μπορούμε να ακούμε, κυριολεκτικά, τα τατουάζ μας

Soundwave tattoos: Ήρθε η μέρα που θα μπορούμε να ακούμε, κυριολεκτικά, τα τατουάζ μας
Soundwave tattoo

Μέχρι σήμερα, ο πιο δημοφιλής τρόπος για να τιμήσεις με ένα τατουάζ κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο, ήταν το να «χτυπήσεις» το όνομά του, το πορτρέτο του, κάποιο χαρακτηριστικό του ή κάποιο προσωπικό αστείο/ατάκα/σχέδιο που μοιραζόσασταν. Παρομοίως μπορούσαμε με ένα τατουάζ να μνημονεύσουμε για πάντα επάνω μας μια συγκεκριμένη ανάμνηση που μας στιγμάτισε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Τα «soundwave tattoos» ήρθαν τώρα για να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που αποτυπώνουμε τις σημαντικές αναμνήσεις στο σώμα μας.

Πρόκειται για σχέδια που ουσιαστικά είναι απτά αρχεία ήχου, τα οποία μπορείς να ακούσεις αν τα σκανάρεις με το κινητό σου τηλέφωνο. Κάπως έτσι, μπορεί κάποιος να «χτυπήσει» πάνω του ένα έργο τέχνης που, ταυτόχρονα, θα αποτελεί και ένα ηχητικό αρχείο με ηχογραφημένο ένα μουσικό κομμάτι, μια φωνή, το κλάμα ενός μωρού ή και το γάβγισμα του αγαπημένου του σκύλου, τα οποία και θα μπορεί να ακούει όποτε θελήσει -για όλη του τη ζωή.

Τα soundwave tattoos είναι δημιουργία της Skin Motion και δε διαφέρουν σε τίποτα από τα κλασικά τατουάζ, σε περίπτωση που αναρωτηθήκατε τι υπάρχει μέσα στο μελάνι που χρησιμοποιούν. Η όλη διαδικασία γίνεται χάρη στην ειδική εφαρμογή του κινητού που διαβάζει το σχέδιο και αναγνωρίζει το ηχητικό αρχείο που αντιπροσωπεύει.

«Όλα ξεκίνησαν όταν δυο φίλοι έκαναν τατουάζ τον πρώτο στίχο του “Tiny Dancer”, στον tattoo artist Nate Siggard. Όταν έφυγαν, η κοπέλα του Nate, Juliana, είπε “Δεν θα ήταν τέλειο αν μπορούσες να ακούσεις το τατουάζ;”. Και τότε ο Nate συνειδητοποίησε πως θα μπορούσε να το πραγματοποιήσει», γράφει το εισαγωγικό σημείωμα στο επίσημο site της εταιρείας. «Ο Nate αποφάσισε πως ήθελε να κάνει ο ίδιος ένα τέτοιο τατουάζ, στο οποίο θα μπορούσε να ακούει τη Juliana και την 4 μηνών κόρη τους να του λένε “Σε αγαπώ”. Το έκανε και το ανέβασε στο διαδίκτυο για να το μοιραστεί με τον κόσμο».

Κάθε soundwave tattoo μπορεί να φέρει μέχρι και 1 λεπτό ηχογραφημένου ήχου, δίνοντας έτσι αμέτρητες δυνατότητες σε όποιον θέλει να κάνει ένα, όχι απαραίτητα με κάποια σημαντική ανάμνηση από τη ζωή του, αλλά για να έχει πάντα πάνω του ένα αγαπημένο του τραγούδι ή μια αγαπημένη του φράση από τον κινηματογράφο ή το λογοτεχνία.

Προς το παρόν, ένας περιορισμένος αριθμός soundwave tattoos θα είναι σύντομα διαθέσιμος για προ-παραγγελία λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία της εφαρμογής Skin Motion, τον Ιούνιο του 2017. Το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα στα επόμενα χρόνια, τα εν λόγω τατουάζ θα είναι η μεγαλύτερη τάση στη δερματοστιξία -και όχι άδικα.