Ένα ακόμα νήπιο στις ΗΠΑ πέθανε μετά από πολύωρη παραμονή σε ακινητοποιημένο αυτοκίνητο

Ένα ακόμα νήπιο στις ΗΠΑ πέθανε μετά από πολύωρη παραμονή σε ακινητοποιημένο αυτοκίνητο
Johannes Kroemer via Getty Images

Οι αρχές της Δυτικής Βιρτζίνιας των ΗΠΑ συνέλαβαν μια 67χρονη με την κατηγορία ότι άφησε τον δίχρονο δισέγγονό της στο αυτοκίνητο για επτά ώρες, με αποτέλεσμα αυτός να πεθάνει από την ζέστη. Οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση δεν πιστεύουν πως η γυναίκα ήθελε να σκοτώσει το παιδί.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5 Απριλίου, όταν η 67χρονη Κάρολιν Ντέιβις πήγε με το αυτοκίνητό της την εγγονή της στον χώρο εργασίας της. Στο αυτοκίνητο βρίσκονταν και η τετράχρονη κόρη και ο δίχρονος γιος της τελευταίας, καθώς δεν υπήρχε κάποιος άλλος στο σπίτι για να τους προσέχει.

Όταν η Ντέιβις επέστρεψε σπίτι, έβγαλε από το αυτοκίνητο την τετράχρονη και, για άγνωστους ακόμα λόγους, άφησε μέσα το δίχρονο αγοράκι. Επτά ώρες αργότερα, η ίδια ξαναμπήκε στο αμάξι για να παραλάβει την εγγονή της από τον χώρο εργασίας της. Η νεαρή γυναίκα σύντομα διαπίστωσε πως ο γιος της είχε χάσει τις αισθήσεις του και, μόλις αντιλήφθηκε πως δεν ξυπνούσε, κάλεσε σε βοήθεια.

Ο δίχρονος Άμπελ είχε χάσει την ζωή του από θερμοπληξία, λόγω της πολύωρης παραμονής του στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι η προγιαγιά του είχε ξεχάσει να τον βγάλει από το αυτοκίνητο, όμως οι αρχές τώρα εκτιμούν πως αυτό γινόταν σε καθημερινή βάση.

Μετά από ελέγχους στο σπίτι της οικογένειας, οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι αυτό βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, γεμάτο σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα. Εκτιμάται πως η γυναίκα θεωρούσε πως το αμάξι ήταν ένας ασφαλέστερος χώρος για το παιδί και πως το άφηνε εκεί καθ' όλη την διάρκεια του χειμώνα. Όταν όμως η θερμοκρασία αυξήθηκε, η συνήθεια αυτή αποδείχτηκε θανάσιμη για το παιδί, που είχε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι θάνατοι παιδιών μέσα σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

Δημοφιλή