ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/05/2017 06:17 EEST | Updated 12/05/2017 06:18 EEST

Ο ληστής έφυγε ως «φοιτητής» από τη Γεωπονική Σχολή

Chalabala via Getty Images
Young traveler with back pack - Hanoi, Vietnam

Ως «φοιτητής» εκτιμάται ότι κατάφερε να διαφύγει μέσα από το κτίριο της Γεωπονικής Σχολής στο Αιγάλεω ο συνεργός του 25χρονου συλληφθέντα μετά τη ληστεία σε χρηματαποστολή που ανεφοδίαζε ΑΤΜ.

Το άτομο που αναζητείται φρόντισε να εξαφανίσει το όπλο του, το οποίο πέταξε μέσα σε καλάθι απορριμμάτων τουαλέτας, και να αλλάξει μπλούζα. Κατόπιν, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, χάθηκε κάπου ανάμεσα σε παρέες φοιτητών που έβγαιναν από το κτίριο μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η ληστεία.

Ο 25χρονος συνεργός του δεν είχε την ίδια τύχη, καθώς ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς κάτω από μία γέφυρα. Στην κατοχή του βρέθηκε εκτός από το πιστόλι, ένα παλιό κινητό τηλέφωνο με βγαλμένη την μπαταρία, μια βαριοπούλα (για το σπάσιμο κασετίνας χρημάτων), ένα καπέλο, ένα κατσαβίδι, μία μπλούζα, μία γεμιστήρα και σφαίρες.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν κάποιες ιδιόχειρες σημειώσεις που θα μπουν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σπίτι του 25χρονου βρέθηκε και ένα δελτίο ταυτότητας με τα δικά του στοιχεία για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή το 2010.

Παράλληλα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι για το σκούτερ μάρκας Aprillia είχε δηλωθεί κλοπή στις 24 Απριλίου 2017 στο Τμήμα Ασφαλείας Πετραλώνων, και ερευνούν το ενδεχόμενο η περιοχή να σχετίζεται με τον ασύλληπτο δράστη.

Το γενετικό υλικό και τα αποτυπώματά του 25χρονου προωθήθηκαν άμεσα στο εργαστήριο DNA της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να συγκριθούν με «ορφανά» γενετικά ευρήματα από άλλες επιθέσεις.