Με φυλάκιση 2 ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο 44χρονος για τους πυροβολισμούς στο Εφετείο

Με φυλάκιση 2 ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο 44χρονος για τους πυροβολισμούς στο Εφετείο
eurokinissi

Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον 44χρονο που χθες πυροβόλησε έξω από το Εφετείο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις πράξεις των άσκοπων πυροβολισμών, παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας ενώ μετέτρεψε την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής σε απείθεια.

Ο 44χρονος αφού είπε στην απολογία του ότι «στην Κρήτη αγαπάμε τα όπλα» και ότι στον στρατό «δώσαμε όρκο να αγαπάμε την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια» εξήγησε ότι με την πράξη του θέλησε να δηλώσει τον θυμό του για την υπόθεση δολοφονίας του ανιψιού του Μάριου Παπαγεωργίου που επί πέντε χρόνια δεν γνωρίζουν πού είναι θαμμένος.

Ο κατηγορούμενος μετά το πέρας της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερος.

Στο μεταξύ Στο ερώτημα εάν τα μέτρα ασφαλείας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών είναι διάτρητα ή όχι καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για τους τέσσερις πυροβολισμούς που έριξε ο ξάδερφος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Στην κατάθεσή του στην Αστυνομία ο δράστης ανέφερε ότι εντός του δικαστηρίου δεν είχε πάνω του το όπλο, καθώς γνώριζε ότι υπάρχουν έλεγχοι στην είσοδο και έτσι το είχε παραδώσει σε συγγενείς του. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών περιμένει το πόρισμα των αρμόδιων αστυνομικών. Σε περίπτωση που προκύψει ότι το όπλο πέρασε απαρατήρητο από τα μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων εντός του κτιρίου ή ότι δεν πέρασε καν από έλεγχο, τότε θεωρείται δεδομένο ότι θα ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη φύλαξη του χώρου.

«Ήθελα να φοβίσω αυτούς που δολοφόνησαν τον Μάριο. Ακόμα δεν έχουμε βρει το πτώμα του παιδιού. Ήθελα να τους φοβίσω για να μας πουν που βρίσκεται το πτώμα. Γι’ αυτό πυροβόλησα. Δεν ήθελα να βλάψω κανέναν. Το όπλο το είχα μέσα σε τσαντάκι, το οποίο έδωσα στις ξαδέρφες μου όταν μπήκα στο δικαστήριο και το πήρα πίσω όταν βγήκα. Δεν ήξερε κανείς ότι θα έκανα κάτι τέτοιο», φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ο ξάδερφος της μητέρας του Μάριου. Οι δύο ξαδέρφες του δράστη επιβεβαίωσαν στους αστυνομικούς ότι ο 44χρονος τους άφησε το τσαντάκι αλλά εκείνες δεν γνώριζαν ότι περιείχε όπλο.

Εντύπωση προκάλεσε ότι μετά τους πυροβολισμούς διατήρησε τη ψυχραιμία του και αγκάλιασε τη ξαδέλφη του. Οι αστυνομικοί με πολιτικά που τον συνέλαβαν ήταν εκτός υπηρεσίας και βρίσκονταν στο σημείο διότι ήταν μάρτυρες σε άλλη δίκη. Τον πλησίασαν τρέχοντας και τον έριξαν κάτω καθώς εκείνος περπατούσε επί της οδού Λουκάρεως μαζί με συγγενή του, ο οποίος προσήχθη στη ΓΑΔΑ και λίγη ώρα αργότερα αφέθη ελεύθερος. Ανησυχία προκάλεσε πάντως και το γεγονός ότι η σύλληψη δεν έγινε στο σημείο του συμβάντος.

Λίγο πριν ανοίξει πυρ είχε δηλώσει: «Αισθάνομαι ότι θα γεράσουμε και δεν θα τον βρούμε. Ζητάει η μεγάλη μάνα μας να τον πάμε εκεί που πρέπει και εμείς δεν μπορούμε να τον βρούμε γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια. Τα λαμόγια είναι παντού γύρω μας. Ο Θεός όμως έχει άλλη γνώμη…». Ακολούθησαν οι τέσσερις πυροβολισμοί στον αέρα, ενώ το όπλο άδειασε με αποτέλεσμα να μη μπορεί να συνεχίσει. Η δίκη αναβλήθηκε γεγονός που είχε φορτίσει εξ αρχής χθες το κλίμα στο Εφετείο. Η αναβολή ήταν ένας από τους λόγους που προφασίστηκε ο άνδρας που πυροβόλησε ως μία από τις αιτίες που τον έβγαλαν εκτός εαυτού.

Δημοφιλή