Γι' αυτό άφησε εκτός Βάργκας, Πατίτο ο Χιμένεθ

Γι' αυτό άφησε εκτός Βάργκας, Πατίτο ο Χιμένεθ
contra

Μια εβδομάδα και μια μέρα μετά την απώλεια του κυπέλλου στο Βόλο η ΑΕΚ καλείται να πάρει άτυπη ρεβάνς από τον ΠΑΟΚ, στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League απόψε (20:30) στην Τούμπα. Για να τα καταφέρει όμως φαίνεται πως ο Μανόλο Χιμένεθ ετοιμάζει διαφορετικό πλάνο, συγκριτικά με αυτό που είχε στον τελικό.

Η διαφορετική προσέγγιση του Ισπανού προπονητή φάνηκε και από τις επιλογές του για την αποστολή της αναμέτρησης. Στο πλαίσιο αυτό αποκλείστηκαν δύο παίκτες πρώτης γραμμής, ο Πατίτο και ο Βάργκας που καταλαμβάνουν θέσεις εξτρέμ και προτιμήθηκε να επιστρέψουν οι Αϊντάρεβιτς και Πέκχαρτ που είχαν μείνει στην εξέδρα την προηγούμενη εβδομάδα.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΕ ΕΚΤΟΣ ΠΑΤΙΤΟ, ΒΑΡΚΓΑΣ

Πολλοί απόρησαν με την επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ να αφήσει εκτός τους Πατίτο και Βάργκας και πέρα από τα μηνύματα που ενδεχομένως θέλει να στείλει, λόγω και των πολλών σκαμπανεβασμάτων στην απόδοσή τους, αλλά και από το γεγονός ότι ο Βάργκας πολύ δύσκολα θα παραμείνει μετά το καλοκαίρι, οι επιλογές του έχουν λογική εξήγηση κι αυτή έχει να κάνει με το σύστημα που προτίθεται να χρησιμοποιήσει.

Ο Ανδαλουσιανός δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση διάταξη σε 4-3-3, με τους Βράνιες και Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας, ο Γκάλο στη δεξιά πλευρά και ο Ντίντακ στην αριστερή. Στο κέντρο υπάρχει σκέψη να παίξουν οι Γαλανόπουλος, Σιμόες και Αϊντάρεβιτς, χωρίς να αποκλείεται αντί του πρώτου να επιλεγεί τελικά ο Γιόχανσον.

Όσο για την τριάδα της επίθεσης, η λογική λέει Μάνταλος και Λάζαρος στα άκρα, με Αραούχο στην κορυφή, χωρίς να αποκλείεται να μεταφερθεί ο Αργεντινός στο ένα άκρο αντί του Χριστοδουλόπουλου και στην κορυφή να παίξει ο Αλμέιδα ή ο Πέκχαρτ.

Το τελευταίο σενάριο δεν είναι και τόσο εκτός πραγματικότητας, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο Αραούχο στο ματς του Πανθεσσαλικού αποκλείστηκε από την άμυνα του ΠΑΟΚ και δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός. Με το να μεταφερθεί στα άκρα, θα βρει περισσότερους χώρους, δημιουργώντας πολύ περισσότερα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων.

Πηγή: Contra.gr

Δημοφιλή