Μητέρα Βαγγέλη Γιακουμάκη: Μου περνάει από το μυαλό ότι δεν είναι αυτοκτονία

Μητέρα Βαγγέλη Γιακουμάκη: Μου περνάει από το μυαλό ότι δεν είναι αυτοκτονία
Eurokinissi

Την εκτίμηση ότι ο γιος της δεν έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του εξέφρασε η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρία, μιλώντας στην εκπομπή «Checkpoint».

Έχουν περάσει περίπου δυο χρόνια από την ημέρα που ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων, Βαγγέλης Γιακουμάκης βρέθηκε νεκρός, κοντά στο κτίριο της Σχολής.

Η μητέρα του άτυχου φοιτητή, μίλησε για πρώτη φορά μετά την απώλεια του γιου της και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην πολύκροτη υπόθεση.

«Τα παιδιά είχαν πει στον διευθυντή τους και στην υπεύθυνη της εστίας τι συνέβαινε στον Βαγγέλη. Τους τα είχαν επισημάνει όλα. Εμείς τα στοιχεία αυτά τα μάθαμε μετά. Ο διευθυντής μου είχε πει ότι “τα παιδιά μου δημιουργούσαν πρόβλημα και δεν μπορούσα να τα διώξω”. Μου είπε ότι κάποιος τον παρεμπόδισε», σχολίασε η Μαρία Γιακουμάκη.

Στη συνέχεια η μητέρα του άτυχου φοιτητή περιέγραψε τις ημέρες όταν οι έρευνες για τον φοιτητή απέβησαν άκαρπες. «Μας έλεγαν διάφορα. Όπου μας λέγανε πηγαίναμε και ψάχναμε. Επίσημα κανένας δεν έχει αναφέρει ότι έψαξαν οι αρχές εκεί που τελικά βρέθηκε. Και εγώ είχα περάσει από το σημείο αλλά δεν είδα κάτι».

«Μου περνάει από το μυαλό ότι δεν είναι αυτοκτονία. Τα στοιχεία που έχουμε μιλούν για προβλήματα στη σχολή. Είχαν αλλοιωθεί πολλά στοιχεία γύρω από το μέρος όπου βρέθηκε. Και ο καιρός ήταν πολύ κακός», σχολίασε η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Εμείς ζητάμε να προχωρήσει λίγο η διαδικασία. Ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς και κάναμε υπομονή. Πλέον η υπομονή μας εξαντλείται. Κάποιοι ξέρουν την αλήθεια. Σίγουρα υπάρχει ομερτά. Μέσα από όλα αυτά που συμβαίνουν βιώνουμε μία δεύτερη κηδεία».

«Εμείς ζητάμε να προχωρήσει λίγο η διαδικασία. Ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς και κάναμε υπομονή. Πλέον η υπομονή μας εξαντλείται. Κάποιοι ξέρουν την αλήθεια. Σίγουρα υπάρχει ομερτά. Μέσα από όλα αυτά που συμβαίνουν, βιώνουμε μία δεύτερη κηδεία», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Γιακουμάκη.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη, που βρέθηκε νεκρός στα Ιωάννινα, Δημήτρης Μπούκας, έδωσε κάποιες απαντήσεις όσον αφορά την πολύκροτη υπόθεση του και τις συνθηκών κάτω από τις οποίες προήλθε ο θάνατός του.

«Και εγώ και ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ιωαννίνων αλλά και η οικογένεια λέμε πως το παιδί δολοφονήθηκε. Η άποψη μας βασίζεται σε στοιχεία όμως. Αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω αυτά τα στοιχεία μιας και είναι μέσα στο ανακριτικό υλικό. Ο Βαγγέλης είχε εκδορές στα χέρια και πληγές από μαχαίρι», υπογράμμισε ο κ. Μπούρας.

Όσον αφορά στο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο που οι αρχές εντόπισαν το πτώμα σημείωσε χαρακτηριστικά: «το μαχαίρι ήταν ένα συνηθισμένο μαχαίρι, αλλά δεν γνώριζαν οι γονείς του την ύπαρξή του. Ένα από τα περίεργα πάντως είναι πως ο Βαγγέλης είχε σιτιστεί λίγο πριν πεθάνει. Δεν είχε προλάβει καν να έρθει στην διαδικασία της πέψης. Κάποιος που θέλει να αυτοκτονήσει δεν τρώει λίγο πριν το κάνει».

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

Δημοφιλή