Σε ποσοστό 95% η τύφλωση του 52χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό φοιτήτριας στη Δάφνη. Τα ευρήματα του ΚΕΠΑ

Σε ποσοστό 95% η τύφλωση του 52χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό φοιτήτριας στη Δάφνη
|
AMR Image via Getty Images

Σε 95% ανέρχεται το ποσοστό αναπηρίας του 52χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό φοιτήτριας στη Δάφνη σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Διεύθυνσης Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας του ΙΚΑ με ημερομηνία γνωμάτευσης 23 Μαρτίου 2015.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» πρόκειται για έγγραφο το οποίο κατατέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο δικαστήριο από τον πατέρα του δράστη, ο οποίος εμφανίστηκε αμίλητος στο κτίριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Στη γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας αναφέρεται: «Μετά από αξιολόγηση από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παθήσεις κατά βαθμό και βαρύτητα… (αναφέρονται οι παθήσεις) Προκύπτει ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται σε 95% κατά ιατρική πρόβλεψη από 11/12/2014 έως εφ’ όρου ζωής. Παρουσιάζει τύφλωση και στους δύο οφθαλμούς (πρακτικά τυφλός) με ημερομηνία εμφάνισης τυφλότητας από 11/12/2014. Κατά ιατρική κρίση χρήσει βοήθειας και συμπαράστασης ετέρου προσώπου από 11/12/2014 εφ’ όρου ζωής».

Αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι η βεβαίωση του συγκεκριμένου ποσοστού αναπηρίας δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι ο 52χρονος δεν βλέπει καθόλου. Και αυτό διότι υπάρχουν ασθενείς με το συγκεκριμένο ποσοστό τύφλωσης που βλέπουν σκιές. Την Παρασκευή το έγγραφο κατατέθηκε –με καθυστέρηση κάποιων ημερών- στο δικαστήριο επικαιροποιημένο.

Η γνωμάτευση πιστοποίησης της αναπηρίας είχε αναρτηθεί από τον ίδιο τον δράστη στις 5 Απριλίου 2015 στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Έγραφε τότε στο διαδικτυακό του προφίλ: «Να και η απόφαση για το ποσοστό αναπηρίας». Ανάλογες αναρτήσεις με ιατρικές του εξετάσεις είχε κάνει και το 2014 στο λογαριασμό του στο Facebook, όπου είχε περισσότερους από 1.000 διαδικτυακούς φίλους. Ο κατηγορούμενος για δικούς του λόγους ήθελε να γνωστοποιεί τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.