Η εκδίκηση του αβοκάντο: Γιατί καταλήγουν στα Επείγοντα οι λάτρεις του δημοφιλούς φρούτου;

Η εκδίκηση του αβοκάντο: Γιατί καταλήγουν στα Επείγοντα οι λάτρεις του δημοφιλούς φρούτου;
Fresh avocado on cutting board over wooden background
tashka2000 via Getty Images
Fresh avocado on cutting board over wooden background

Τα αβοκάντο επιτίθενται. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ταινίας, η υπόθεση της οποίας επικεντρώνεται στην ιστορία των αβοκάντο, τα οποία λόγω της υπερβολικής κατανάλωσής τους ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να πολεμούν τους ανθρώπους. Εντάξει, τα πράγματα δεν έχουν γίνει ακριβώς έτσι. Στην πραγματικότητα η Βρετανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών (British Association of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgeons- BAPRAS) επισημαίνει ότι έχουν αυξηθεί τα ατυχήματα στα χέρια από την διαδικασία κοψίματος των αβοκάντο, τα οποία απαιτούν χειρουργική επέμβαση.

Το «avocado hand», όπως ονομάζεται το φαινόμενο αφορά το κόψιμο ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα, το οποία γίνεται την στιγμή που πάει κάποιος να κόψει το αβοκάντο ή να αφαιρέσει το κουκούτσι. Το αβοκάντο γλιστράει και ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρει στους Times, ο Simon Eccles, γραμματέας της BAPRAS, σχεδόν 4 άνθρωποι έρχονται κάθε εβδομάδα στα Επείγοντα με ένα τέτοιο κόψιμο που έχει γίνει προσπαθώντας να αφαιρέσουν το κουκούτσι από το αβοκάντο.

Το φαινόμενο έχει αρχίσει να γίνεται τόσο έντονο, που ακόμα και το Instagram έχει γεμίσει με το hashtag #avocadoinjury, το οποίο είναι αφιερωμένο σε ατυχήματα που έχουν συμβεί από το δημοφιλές φρούτο.

It's been a year since my #avocadoinjury lol happy to see I'm not the only one. Stop using knives to remove the pit 🥑

A post shared by Stephanie Connolly (@nicodahlia) on