Στους δρόμους και οι ένστολοι. Ποια είναι τα αιτήματά τους

Στους δρόμους και οι ένστολοι. Ποια είναι τα αιτήματά τους
SOOC

Στους δρόμους ετοιμάζονται να κατέβουν οι ένστολοι την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα 24ωρης απεργίας. Η απόφαση προήλθε μετά την ενημέρωση που έλαβαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το νέο ειδικό μισθολόγιο. Οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών επισημαίνοντας ότι δεν έλαβαν το σχέδιο νόμου και δεν έχουν σαφή εικόνα των υπό ψήφιση ρυθμίσεων, κάνουν λόγο για εμπαιγμό διαρκείας και απαιτούν την άμεση απόσυρση τους ώστε να υπάρξει ειλικρινής διαβούλευση.

«Επειδή η κοροϊδία έχει και τα όριά της και δεν ανεχόμαστε να μας θεωρούν εργαζόμενους β' κατηγορίας απευθυνόμαστε στους βουλευτές και τους καλούμε να ακούσουν το αίτημά μας και να συμμεριστούν την αγωνία μας ώστε να μην συμβάλλουν με την ψήφο τους στην περαιτέρω εξαθλίωσή μας», τονίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι ένστολοι συνδικαλιστές.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί τονίζουν ότι έχουν υποστεί όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις και των προηγούμενων μνημονίων τόσο με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις όσο και με την ύφεση που συνεχίζει να πλήττει την οικονομία, την υπερφορολόγηση κλπ.. Επίσης, δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι αδικίες που έχουν υποστεί, βάσει των τελεσίδικων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Οι ένστολοι καλούν την φυσική και πολιτική τους ηγεσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό που διοικούν και να σκεφθούν ότι πρέπει να προΐστανται ανθρώπων αξιοπρεπών και όχι εξαθλιωμένων.

Πριν την εξαγγελία της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τα συνδικαλιστικά σωματεία των ένστολων έστειλαν επιστολή προς όλους τους βουλευτές προκειμένου να τους κάνουν «κοινωνούς των ζητημάτων δημοκρατίας και προβλημάτων που ανακύπτουν από την κατάθεση τροπολογίας-ρύθμισης αναφορικά με το ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείς & Ενόπλων Δυνάμεων». Στην ενημέρωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, τους δόθηκε ένα γενικό περίγραμμα του μισθολογίου, χωρίς αριθμούς και οικονομικές μελέτες.

Οι ένστολοι θυμίζουν στους βουλευτές ότι η κυβέρνηση, μετά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, δημόσια ανακοίνωσε τα μέτρα και τα αντίμετρα που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων με τη μορφή σχεδίου νόμου, χωρίς και πάλι να γίνεται καμία αναφορά στα ειδικά μισθολόγια.

Στον επίλογο της επιστολής τους παρακαλούν τους βουλευτές να ενεργήσουν ώστε να αποφευχθεί η εισαγωγή τροπολογίας που αφορά το ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας & Ενόπλων Δυνάμεων στο σχέδιο νόμου που αφορά στο πρόγραμμα για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης ή «σε περίπτωση εισαγωγής της, να λάβει χώρα από εσάς κάθε σχετική πρωτοβουλία με στόχο την άμεση απόσυρσή της ή την καταψήφισή της».

Δημοφιλή