Mετανάστης στο BBC: Είναι πολύ επικίνδυνο να μένεις στην Ελλάδα

Mετανάστης στο BBC: Είναι πολύ επικίνδυνο να μένεις στην Ελλάδα
Video/ BBC- Youtube/Wrath0fKhan

«Πολλοί μετανάστες, στο λιμάνι της Πάτρας, στην Ελλάδα ετοιμάζονται να πάρουν μεγάλο ρίσκο προκειμένου να φθάσουν στην Ιταλία», γράφει το BBC, που μίλησε με έναν από αυτούς.

«Καθημερινά άνδρες προσπαθούν να τρυπώσουν κάτω από φορτηγά σε αυτό το λιμάνι της Ελλάδας. Είναι μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ιταλία. Οι ελληνικές αρχές χρησιμοποιούν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες για να περιπολούν στο λιμάνι. Πολλοί μετανάστες δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τους λαθρέμπορες και έτσι αντ' αυτού ρισκάρουν και επιλέγουν ένα επικίνδυνο ταξίδι. Μερικοί από αυτούς επιστρέφουν τραυματισμένοι στα κοντινά εγκαταλειμμένα εργοστάσια, όπου διαμένουν

Ο 17χρονος, Μουσταφά, μιλώντας στο βρετανικό μέσο ενημέρωσης έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να φύγει από τη χώρα για Ιταλία, χωρίς επιτυχία σημειώνοντας ότι «είναι πολύ επικίνδυνο να ζεις έξι ή επτά μήνες στην Ελλάδα, μέχρι να προσπαθήσεις να πας στην Ιταλία».

«Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα. Εδώ είναι πολύ βρώμικα και τα περισσότερα αγόρια κοιμούνται χωρίς σκεπάσματα. Όταν κάνει κρύο, τα αγόρια είναι πιθανό να αρρωστήσουν».

«Προσπαθώ να πάω στην Ιταλία τέσσερις φορές την ημέρα. Αλλά είναι πολύ δύσκολο λόγω της ελληνικής αστυνομίας και συνεχώς αποτυγχάνω. Θα προσπαθώ ξανά και ξανά. Δεν ανησυχώ για τους κινδύνους. Είναι όλα θέμα τύχης και ευκαιριών» λέει ο 17χρονος ενώ οι εικόνες που παραθέτει το BBC στο βίντεό του σοκάρουν.

Δημοφιλή